BLÅLJUS 2024-02-16 KL. 16:08

Singelolycka på Förlandavägen – föraren misstänks för grovt rattfylleri

Av Anton Lorentzson

En trafikolycka har skett på Förlandavägen, öster om Äskhult. Enligt initiala uppgifter handlar det om en singelolycka. Räddningstjänst och ambulans är på väg till platsen. En man misstänks för grovt rattfylleri.

Singelolycka på Förlandavägen – föraren misstänks för grovt rattfylleri
Genrebild.

TV-klipp och nyheter

Det var strax före 16-tiden på fredagseftermiddagen som larmet om olyckan kom in. Det hela ska handla om en singelolycka. Ett körfält ska enligt uppgift vara avstängt. Enligt trafikverkets hemsida har olyckan stor påverkan på trafiken och prognosen säger att det ska vara uppklarat vid 17.00.

Vid 16.27 meddelar räddningstjänsten att deras arbete på platsen är uppklarad.

– Det var en mindre omfattning och bilen står ej trafikfarligt så vi lämnar platsen, utan åtgärd. Nu ska det nog inte vara någon trafikpåverkan på platsen, säger Björn van der Kaay, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg.

Även polisen var på plats.

– Vi kom dit vid 16.11 och det är en bil som kört ner i diket. Det blir skador på underredet och i bilen befinner sig en man. Enligt räddningstjänsten kan han vara påverkad för han verkar förvirrad. Men det kan också handla om sjukdomsfall, det får vi avvakta lite med, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson.

I nuläget är ingen person förd till sjukhus.

– Inte än så länge, ambulans är kvar på plats men ingen är lastad i nuläget, säger Mikaela Warhed, teamledare på SOS Alarm.

Ett par timmar senare uppdateras vi av polisen.

– Mannen, som är i 40-årsåldern, hade lindriga skador men var berusad. Han fick åka ambulans till sjukhus för kontroll. Vi följde med och kroppsbesiktigade mannen. Det hela ledde till en anmälan om grovt rattfylleri, säger Thomas Fuxborg.



TV-klipp och nyheter

Sporten i korthet
SPORT 2024-10-17 KL. 09:16
Premium

Sporten i korthet

✔ Det galna derbyt ✔ Segersviten förlängdes ✔ Sju olika målskyttar

Alicia studerar – och är Lindälvs ansikte utåt
FAMILJ 2024-10-16 KL. 21:00
Premium

Alicia studerar – och är Lindälvs ansikte utåt

Ska få fler att välja Fordons- och transportprogrammet

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Polisen följer grupp med unga  – kopplas till kriminalitet

Polisen följer grupp med unga – kopplas till kriminalitet

Polisen har de senaste åren följt en grupp ungdomar i Hålabäck som polisen ser en problembild kring. Några av dem kan kopplas till narkotikahantering eller annan kriminalitet. Två av ungdomarna bor på adressen som besköts i augusti. – Vi jobbar, i samverkan med sociala myndigheter, med att hjälpa dem i rätt riktning, säger lokalpolisområdeschefen Johanna Hennix.