NATIVE 2022-10-31 KL. 10:00

10 sätt att inreda billigt, trendigt och hållbart 2023

Vill du uppdatera ditt hem miljövänligt, moderiktigt och utan hål i plånboken?

10 sätt att inreda billigt, trendigt och hållbart 2023

Hållbarhet är självklart en av inredningstrenderna för nästa år. Spännande färger, kontraster och personlighet - du kommer känna dig som hemma.

Unikt och personligt – traditionellt med second hand
Priserna skjuter i höjden och vi vill få in mer färger och personlighet i våra hem efter flera tuffa år. Samtidigt fortsätter hållbarhet vara ett ledord. Second hand kommer att vara en blommande trend nästa år. Det ger dig också möjligheten att byta ut och ändra eftersom. Den här trenden går också att kombinera med de övriga inredningstrenderna och du kan hitta fantastisk inspiration på sociala medier. Men det blir också en sport att hitta det du är ute efter. Naturmaterial, lyx eller härliga färger? Ut och leta!

Naturen är här för att stanna
Trenden med den evigt inspirerande naturen fortsätter. Växter, mönster, färger och naturmaterial spelar en viktig roll. Likaså mönster inspirerade från naturen, inte minst i sovrummet. Likaså ser man naturmaterial som naturligt trä, den evigt älskade marmorn, läder, ull och en och annan svampliknande pall. Många fyndar dessa material second hand, ett fårskinn kan till exempel ge en fåtölj ett helt nytt utseende. Om du köper nytt, försök att köpa så lokalt som möjligt, välj nordiska träslag och ekologiska textiler. Att ha mycket växter behöver inte heller vara jättedyrt. Ta sticklingar och byt växter med vänner och bekanta.

Kvalitet i stället för kvantitet
Det blir allt viktigare hur en produkt är designad och tillverkad. Designers letar alltmer efter att använda återvunnet material och hitta lokala råvaror även när det kommer till inredning. Att investera i något som är riktigt välgjort och kommer hålla länge är verkligen rätt i tiden. Välj med omsorg, något som verkligen tilltalar dig och är användbart.

Förmågan att se färg
Kanske känner du som många andra att nu behövs lite färg och glädje. Tur att färger som kommer starkt 2023 ger mycket känsla. Blått och rött som accenter blir populärt, och du kan satsa på mindre inredningsdetaljer som lampor, filtar eller kuddar. Att måla om möbler och detaljer är ju också både tacksamt, roligt och ständigt återkommande för att ge något en längre livslängd. Tänk på att välja miljömärkt och giftfri målarfärg. Känner du för en varm känsla så blir också olika nyanser av persika en del av våren.

Inspiration Japan
Japandi är en blandning av skandinavisk och japansk stil, som namnet också antyder. Här skapas en spännande blandning av avskalat, grundläggande färger, mysighet och raka linjer med körsbärsblommor, rotting och bambu. Fynda på sidor online eller skapa med bara en bit tapet med rätt mönster.

Lyxkänsla med detaljer
En inredningstrend som också får ta plats är att skapa lite lyxkänsla. Detaljer i mässing eller med metallfinish. Här kan du lätt få en ny känsla genom att byta ut handtag och knoppar eller fynda en lyxig lampa. Kom ihåg att köpa LED-belysning i stället för halogen eller klassiska glödlampor.

Nätauktioner för det du väntat på

Är du ute efter en viss designer eller något särskilt? Då kan du lägga in en bevakning på just den möbeln eller designern för att få en push-notis när det kommer in. Köp alltså när du tänkt efter och något du väntat på.

Möblera om och klickar med färg
Att ändra om i ett rum kan göra att vi rör oss annorlunda och att rummet känns nytt. Att dessutom kombinera det med trendiga färgkombinationer som rosa och orangea accenter tillsammans skapar en helt annan känsla. Ovanlig kombination i skandinaviska hem, men nu vill vi känna färg!

Tänk reparera – separera
När du investerar i nya delar till ditt hem, tänk då på att materialen ska vara ”rena” det vill säga gjort av ett och samma material som går att återvinna. Om det är flera material att de då går att separera. Det ska också gärna vara saker som går att göra om eller reparera.

Make it Simple
Sist men inte minst: den röda tråden! Även om du följer trender, tänk långsiktigt och på din stil. Det kan låta självklart, men det du verkligen tycker om kommer du också vilja behålla eller göra om.

Lycka till!

Artikel kommer från Inredningsvis.seSENASTE TV-NYHETERNA

Lång resa mot ny tomt
JOBB & PENGAR 2022-12-03 KL. 09:00
Premium

Lång resa mot ny tomt

Stenhuggeriets nya plan äntligen på gång

Brand i villa i Iserås
NYHETER 2022-12-02 KL. 19:56

Brand i villa i Iserås

Krönika: Släng ut kyrkan för Guds skull
KRÖNIKOR 2022-12-02 KL. 18:00
Premium

Krönika: Släng ut kyrkan för Guds skull

Rikspolischefen träffade Kungsbackas poliser
NYHETER 2022-12-02 KL. 13:30

Rikspolischefen träffade Kungsbackas poliser

Lokala författaren fick ta emot bokpris
KULTUR & NÖJE 2022-12-02 KL. 11:45

Lokala författaren fick ta emot bokpris

Polisen söker orsak till branden i Frillesås
NYHETER 2022-12-02 KL. 09:30

Polisen söker orsak till branden i Frillesås

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2022-12-03 KL. 15:00
Hundtöntar avslutade med burgare
Premium | JOBB & PENGAR 2022-12-03 KL. 09:00
Lång resa mot ny tomt
Premium | HANDBOLL 2022-12-02 KL. 21:47
"Det är bara hem och träna avslut"
NYHETER 2022-12-02 KL. 19:56
Brand i villa i Iserås

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

”Det var så skönt att Kungsbacka blev min stad”

”Det var så skönt att Kungsbacka blev min stad”

Lasse Kronér fyller 60 år. Kärleken till Onsala och Kungsbacka är djup. Metooskandalen blev en ”gamechanger” i hans liv.