FOTBOLL 2023-09-05 KL. 12:16

Rolfö tvingas till operation

Av Eric Andersson

Att Fridolina Rolfö dragits med knäproblem är ingen nyhet. Nu står det klart att Barcelonastjärnan tvingas till operation och missar därmed Sveriges viktiga inledande matcher i Nations League.

Rolfö tvingas till operation
Fridolina Rolfö ska genomgå en knäoperation. Arkivfoto: Eric Andersson

TV-klipp och nyheter

FOTBOLL. Fridolina Rolfö från Kungsbacka var med och bärgade ett VM-brons till Sverige under sommaren. Men mot slutet av förra säsongen drogs hon med knäproblem och missade en del matcher. Inför VM berättade hon att knät inte var helt hundra, men att det förhoppningsvis skulle hålla.

Nu meddelar FC Barcelona på sin hemsida att Fridolina Rolfö ska genomgå en titthålsoperation på grund av en meniskskada i höger knä. Operationen kommer genomföras på fredag.

Det innebär att Rolfö missar säsongsinledningen med FC Barcelona. 29-åringen kommer inte heller kunna spela Sveriges inledande matcher i Nations League mot Spanien och Italien i slutet av månaden. Där ligger en OS-biljett i potten och då hemmanationen Frankrike är garanterade en plats, behöver Sverige nå finalen för att nypa en av tre europeiska platser.

– Jag skulle älskat att ha startat den nya säsongen med Barcelona i Champions League och Sverige i Nations League. Jag lovar att sitta på läktaren eller i soffan och vara så högljudd jag kan för att stötta mina två lag innan jag kan vara tillbaka på plan, skriver Fridolina Rolfö i ett inlägg på sociala medier.




TV-klipp och nyheter

Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka
VÅRD 2023-10-04 KL. 11:00
Premium

Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende
VÅRD 2023-10-04 KL. 08:10
Premium

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende

Frågan är om detaljplanen tillåter ägarnas nya idé

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2023-10-04 KL. 12:45
Utdragen strid om återvinning i Särö
Premium | VÅRD 2023-10-04 KL. 11:00
Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Det började med ett egenbyggt växthus på 800 kvadratmeter. Nu handlar det om betydligt större ytor för Arvidssons i Fjärås där krukväxter drivs upp året runt. – Nej, jag har inte tröttnat på blommor, det är alltid lockande att plocka hem några. Azalea är en favorit, säger grundaren Arne Arvidsson.