KLUBBNYTT 2023-08-10 KL. 08:40

Lerkilsframgångar i Skåne

Lerkils IF lämnade Eskilscupen med två silvermedaljer.

Lerkilsframgångar i Skåne

TV-klipp och nyheter

Flera Lerkilslag åkte ner till årets upplaga av Eskilscupen, bland annat flickor 13 år och Lerkils Damjuniorer (16 år). F13-tjejerna vann sin grupp och även kvalmatchen till A-slutspel. I åttondelsfinalen väntade Onsala BK där Lerkil vann. I kvartsfinalen spelade de mot Kullavik IF och det började kännas som seriespel snarare än cup i Helsingborg. Med nya krafter lyckades tjejerna slå Kullavik och de fortsatte sin väg mot semifinal där Hvetlanda Gif stod för motståndet. Även här blev det jämnt och med stabilt försvarsspel lyckades Lerkil hålla nollan och peta in matchens enda mål. I finalen väntade Trelleborgs FF som tjejerna spelat lika mot i gruppspelet. Denna gång spelade Trelleborgs FF tuffare och vann. Lerkil fick fira en hedrande andraplats i konkurrens med 46 lag.


Lerkils Damjuniorer slutade på andra plats i sin grupp och lyckades sedan besegra IF Böljan i kvalmatchen till A-slutspel. I kvartsfinalen mötte de Ljungby IF i en jämn match där Lerkil för fjärde matchen i rad höll nollan och dessutom gjorde två mål. I semifinalen väntade Eskilsminne IF som tjejerna förlorade mot i gruppspelet. Inför matchen var det nervöst och spänt i laget men väl på plan tog vinnarinstinkten över och Lerkil vann med 1–0 på ren och skär vilja. I finalen väntade Fortuna FF men med skador i truppen blev motståndet för tufft. Fortunas vinst var rättvis och efter en första besvikelse insåg tjejerna att de inte förlorat ett guld utan vunnit ett silver och glädjen infann sig på Olympiafältet.

/juniortränare Teresia Lagus och foto Lerkils IF
TV-klipp och nyheter

Stökig start - flera anmälningar på Skårbyskolan
SKOLA 2023-11-27 KL. 07:45
Premium

Stökig start - flera anmälningar på Skårbyskolan

Skadegörelse och grannar som störs

Dag med marint tema i Onsala
NYHETER 2023-11-26 KL. 17:00
Premium

Dag med marint tema i Onsala

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2023-11-27 KL. 20:08
Kommunen hyllade medarbetare på gala

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Man våldsam och hotfull på krog

Man våldsam och hotfull på krog

Det ska ha uppstått ett bråk på en krog i centrala Kungsbacka på lördagskvällen. En man omhändertogs av polisen misstänkt för våld och hot mot tjänsteman.