BLÅLJUS 2020-10-22 KL. 20:46

Hemlig avlyssning avslöjade kokainliga

Efter spaning, hemlig telefonavlyssning och övervakning slog polisen i våras till mot flera adresser i centrala Kungsbacka. Nu har tio personer åtalats misstänkta för olika grad av inblandning i en stor kokainhärva där även föräldrar och flickvänner involverats i affärerna.

Hemlig avlyssning avslöjade kokainliga
Polisens spanare hittade en plastkasse med en termos full med kokain, i en buske bakom Hålabäcksskolan. Bild: Foto ur polisens förundersökningsprotokollOvetandes om att han hade polisen efter sig ledde en kille i 20-årsåldern spanarna till en kokaingömma. I en termos som förvarades i en påse i skogsdungen bakom Hålabäcksskolan, låg cirka 250 gram kokain.

När han lämnat platsen smög polisen sig dit och bytte ut påsen och termosen. Termosen preparerades med UV-pasta, som är svår att tvätta bort men synlig först vid UV-belysning.

När den killen senare greps, lyste hans händer, skor, kläder och cykel upp, under polisens UV-ljus.


Två män drivande i affärerna


Enligt polisens utredning och åklagaren stämningsansökan tillhörde narkotikan i termosen en 29-åring och en 23-åring i Kungsbacka. De beskrivs som huvudmännen i den stora utredningen som involverar tio misstänkta personer. De båda huvudmännen åtalas för grovt narkotikabrott och ska från mitten av april till slutet av maj i år, vid tre tillfällen skaffat sig stora mängder kokain.

Kokainet har i sin tur förvarats av ett par i 30-årsåldern, som i sin tur ska ha förmedlat narkotikan på uppdrag av huvudmännen. Även de misstänks för grovt narkotikabrott. Framförallt kvinnan tycks ha varit öppen för uppdraget att sälja åt 29-åringen.

Narkotikan försvann


Hemliga inspelningar hur de misstänkta rört sig mellan de olika adresserna i Kungsbacka, telefonavlyssning och förhör, ger en bild av att de båda huvudmännen dessutom planerade att expandera sin verksamhet. När polisen tömt deras termos på innehåll, spred sig paniken kring vem som kunde tagit narkotikan och hur man skulle kunna betala för den.I slutet av maj slog polisen till på flera adresser i Kungsbacka. Då satt 23-åringen redan frihetsberövad eftersom han tillsammans med sin mamma stoppats i en bil i Kållered, när han hade 99,6 gram kokain med sig. Även mamman misstänks för narkotikabrott genom att ha kört sin son när han skaffat narkotika, samt haft narkotika och pengar från narkotikaförsäljning hemma hos sig.

Fler inblandade


En 31-årig man från Åsa misstänkts också för grovt narkotikabrott, då han låtit 29-åringen förvara stora mängder kontanter i hans bostad.

En 43-årig man från Göteborg, vars fingeravtryck hittas på en påse med narkotika hemma hos paret i Kungsbacka, misstänkts för att ha förpackat och förvarat drogerna.

29-åringen har erkänt delaktighet i de 99,6 gram kokain som 23-åringen greps med i Kållered, men nekar i övrigt till inblandning eller försäljning. 23-åringen nekar till brott och svarar i princip inte på frågor han fått i polisförhör.

Den 30-åriga kvinnan erkänner att hon har förvarat narkotika åt en bekant, men menar att hon inte vet vad hon lämnat över till två olika personer. Hennes 27-åriga sambo som fångats på bild när han lämnat över 100 gram till 23-åringen, nekar till att han hade kännedom om att det var narkotika han lämnade, men att han visste att flickvännen hade narkotika i deras bostad.


Tidigare i NH:

Polisen förtegen om det stora drogtillslaget 

Ytterligare två begärs häktade


Två häktade för grovt knarkbrott


Droger för miljoner borta från gatanStöld på Fyren
NYHETER 2022-08-19 KL. 19:55

Stöld på Fyren

SENASTE TV-NYHETERNA

Tufft att hitta rätt bostad i Kungsbacka
NYHETER 2022-08-19 KL. 09:00

Tufft att hitta rätt bostad i Kungsbacka

Snart börjar förskolebygget
NYHETER 2022-08-19 KL. 07:36

Snart börjar förskolebygget

50 miljoner satsas i Frillesås – plats för 160 barn

Boende hölls fast – händelsen lex Sarah-anmäls
NYHETER 2022-08-18 KL. 18:27

Boende hölls fast – händelsen lex Sarah-anmäls

Far och son åtalas för alkoholsmuggling
NYHETER 2022-08-18 KL. 16:00

Far och son åtalas för alkoholsmuggling

Debatt: Mopedbilens vara eller icke vara
DEBATT 2022-08-18 KL. 11:00

Debatt: Mopedbilens vara eller icke vara

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

NYHETER 2022-08-19 KL. 19:55
Stöld på Fyren
SPORT 2022-08-19 KL. 15:15
City vände och vann

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Omstridda fordonet ger känsla av frihet

Omstridda fordonet ger känsla av frihet

Kungsbacka har blivit ett riktigt fäste för ungdomar som kör mopedbil. Mest av allt är det möjligheten att kunna ta sig fram som lockar.