Annons

Ytterligare två begärs häktade för grovt narkotikabrott

Tidigare idag häktades två kungsbackabor för grovt narkotikabrott. Nu har ytterligare två personer bosatta i Kungsbacka begärts häktade – på sannolika skäl misstänkta för narkotikabrott och grovt narkotikabrott.

Nyheter | 26 Maj 2020 22:21

Ytterligare två Kungsbackabor har idag begärts häktade – på sannolika skäl misstänkta för narkotikabrott och grovt narkotikabrott.

FOTO: Josefine Julén

Det är en 29-årig kvinna och en 26-årig man som i söndags, 24 maj, greps av polis på sin gemensamma adress i Kungsbacka. Där delgavs de misstanke om narkotikabrott. Idag, 26 maj, har de även delgetts misstanke om grovt narkotikabrott.

”Visst samband finns”

Både mannen och kvinnan har anhållits. Medan mannen återfinns hos polisen i Halmstad, befinner sig kvinnan på sjukhus.

Exakt vad de anhållna misstänks ha gjort vill kammaråklagare Gisela Sjövall, som begärt att de ska häktas, inte uttala sig om.

På frågan om brotten kvinnan och mannen misstänks för har någon koppling till de två män från Kungsbacka som idag häktades, på sannolika skäl misstänkta för grovt narkotikabrott svarar Sjövall:

– Det finns ett visst samband. Men det rör sig inte om samma gärning. Mer detaljerad än så vill jag inte vara i nuläget.

Begått brotten hemma

Kvinnan och mannen ska ha begått de brott de nu misstänks för på sin gemensamma adress i Kungsbacka, där de båda är folkbokförda.

Ingen av dem är sedan tidigare känd av polisen.

Bakom häktningsframställan finns en oro hos åklagaren för att de anhållna ska fortsätta begå brott eller försvåra polisutredningen genom att exempelvis undanröja bevis, om de försätts på fri fot innan polisen gjort sitt jobb.

Vill ha restriktioner

Med anledning av det har kammaråklagare Sjövall även begärt att de misstänkta ska beläggas med restriktioner, som gör det möjligt att isolera dem från omgivningen medan förundersökningen mot dem fortgår.

Att brotten de två kungsbackaborna misstänks för har ett minimistraff på två års fängelse är ett annat skäl till att de begärs häktade.

Häktningsförhandlingen kommer att hållas i Varbergs tingsrätt imorgon eftermiddag, 27 maj.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Bilhall kan flytta till Frillesås

Jobb & Pengar Planerna på en bensinmack öster om Frillesåsmotet har dragit ut på tiden. Nu lanserar markägarna en ny idé – ...

Polislarm om unga i container

Blåljus När grannen såg hur ungdomar tog sig in i en container med möbler larmades polisen. En 18-å...

Vita Sand kan få handikappbad

Nyheter För fem år sedan började bygget av Kustpromenaden i Åsa. Nu vill föreningen komplettera med ett handikappbad ...
Annons