Annons

Två häktade för grovt knarkbrott

Två Kungsbackabor, 23 och 29 år gamla, häktades idag – på sannolika skäl misstänkta för grovt narkotikabrott.

Nyheter | 26 Maj 2020 18:48

Två Kungsbackabor, 23 och 29 år, häktades idag – misstänkta för grovt narkotikabrott.

FOTO: Norra Halland

Norra Halland har tidigare berättat om 23-åringen som begärdes häktad igår, måndag.

Tros ha samarbetat

I anslutning till att häktningsförhandlingen idag hölls i Varbergs tingsrätt häktades även en annan Kungsbackabo. Det rör sig om en 29-årig man som tros ha samarbetat med 23-åringen.

Båda är på sannolika skäl misstänkta för grovt narkotikabrott – ett brott som ger minst två års fängelse.

”Fler misstänkta kan tillkomma”

Kammaråklagare Gisela Sjövall, som leder förundersökningen mot duon, är förtegen om detaljerna kring brottet. Det enda hon vill berätta är att de två männen misstänks ha opererat tillsammans. Samt att brottet ska ha begåtts i Kungsbacka och inte vara internetrelaterat.

– Så mycket mer vill jag inte säga. Utredningen är inne i ett väldigt tidigt skede, så jag vill avvakta tills man kommit längre i förundersökningen, säger hon.

– I nuläget är det bara de nu häktade som misstänks för brott. Men det kan tillkomma fler. Men det lär nog dröja flera veckor innan jag kan säga något ytterligare. Utredningen är, som sagt, bara i sin början, fortsätter hon.

Kända av polisen

Både 23-åringen och 29-åringen är tidigare kända för polisen. 23-åringen har bland annat dömts för skadegörelse och ringa narkotikabrott. Detta efter att han åtalats för klotter och för att han omhändertagits av polis när han varit knarkpåverkad.

29-åringen dömdes så sent som i mars till en månads fängelse och skyddstillsyn för narkotikabrott och ringa narkotikabrott.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Bilhall kan flytta till Frillesås

Jobb & Pengar Planerna på en bensinmack öster om Frillesåsmotet har dragit ut på tiden. Nu lanserar markägarna en ny idé – ...

Polislarm om unga i container

Blåljus När grannen såg hur ungdomar tog sig in i en container med möbler larmades polisen. En 18-å...

Vita Sand kan få handikappbad

Nyheter För fem år sedan började bygget av Kustpromenaden i Åsa. Nu vill föreningen komplettera med ett handikappbad ...
Annons