Annons

Riksdagsledamot misstänks för drogfylla – igen

När en bilist körde rakt in i en buss på Onsalavägen i fredags eftermiddag satt riksdagsledamoten Sara Heikkinen Breitholtz bakom ratten. Nu misstänks hon för drogfylla – för andra gången i år.

Politik | 13 December 2020 14:00

Sara Heikkinen Breitholz misstänks för drogfylla för andra gången i år.

FOTO: Christina Nordwall

Kvart i fyra i fredags eftermiddag krockade en bil med en buss på Onsalavägen. I bilen satt en 34-årig kvinna som verkade påverkad. Det visade sig vara Socialdemokraternas riksdagsledamot, Sara Heikkinen Breitholtz, vilket Kungsbacka-Posten var först att berätta om.

– Föraren misstänks nu för drograttfylleri, sa Ulf Eriksson, stationsbefäl till KP.

Svarar inte

Norra Halland har sökt ledande socialdemokrater i Kungsbacka utan att få kontakt. Inte heller Sara Heikkinen Breitholtz svarar i telefon. Däremot ger Socialdemokraternas pressekreterare Axel Björneke på riksnivå följande kommentar:

– Det här är en väldigt tragisk händelse, men med hänsyn till den det berör vill vi inte kommentera saken närmare just nu, säger Axel Björneke.

Andra gången

Norra Halland kan nu avslöja att det är andra gången i år som Breitholtz åker fast misstänkt för drogfylla. I våras observerades hon när hon körde vingligt på Inlagsleden i Kungsbacka och stoppades.

Snabbtestet visade då på morfin, oxycodone och benzo, som ingår i kraftiga smärtstillande medel.

Hon utreddes av polisens särskilda enhet som har hand om fall där det kan handla om säkerhetsaspekter, som till exempel riksdagsledamöter.

Hemligstämplat

Efter förhör och utredning las fallet ner, och utredningen hemligstämplades. Men enligt vad Norra Halland erfar har Heikkinen en sjukdom som kräver smärtstillande då och då, och polisens slutsats var att det möjligen handlade om oavsiktlig överdosering eller biverkningar, och att det inte nådde upp till gränsen för drograttfylleri.

Socialdemokraternas presschef Axel Björneke var då starkt kritisk till att Norra Halland ställde frågor om fallet, och menade att det handlade om sjukdom och inte något som var allmänintressant. Men nu har det alltså hänt igen.

Läs också:

Kollision på Onsalavägen

Heikkinen tar riksdagsplats

På FN-möte om sina hjärtefrågor

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Fortsatt distansundervisning för en del elever

Vård Undervisningen kan ännu inte återgå till det normala. Smittläget i Halland innebär fortsatta behov för anpassningar av ...

Delar ut jackor till hemlösa

Nyheter Hemlösa behöver skydd mot kylan. Och att det finns ett stort behov i Kungsbacka, det märker man ...

Krister är Kungsbackas nya polischef

Familj Krister Adolfsson lyssnar på KSMB och Ebba Grön och söndagsåker gärna i någon av sina ...
Annons