Annons

Nytt kontrakt underlättar proffssatsningen

Endurotalangen Albin Norrbin från Hjälm har skrivit på ett nytt fabrikskontrakt. Det innebär att 19-åringen förmodligen flyttar till Italien i vår.

Sport | 08 December 2020 19:15

Albin Norrbin flyttar förmodligen till Italien efter nyår.

FOTO: Arkivfoto/Christian Johansson

MOTORSPORT. Italienska Fantic racing har kontrakterat Albin Hjälm, ett glädjebesked för den 19-årige talangen.

– De står för att alla hojar är klara till tävlingar. Jag behöver bara komma dit och behöver inte tänka på annat än körningen. Det är jättekul, det är en bra början för att jag i framtiden ska kunna bli proffs på riktigt och leva på enduro, säger han.

Den italienska fabriken jagade honom redan inför året men då hade han redan ett kontrakt. Skillnaden mot tidigare för Norrbin är att uppbackningen nu kommer att bli betydligt större. 2020 har annars varit ett speciellt år, precis som för de flesta idrottare. SM blev framflyttat men kördes till slut. I huvudklassen slutade han femma, han blev tia 2019. I JSM 2 behövde han bara passera mållinjen i sista deltävlingen för att sluta tvåa.

– Men jag körde på en stubbe och de vinner nästan alltid, säger han.
Albin Norrbin bröt och slutade fyra.

Flyttar till italien

19-åringen räknar med att göra stora förändringar efter nyår. Det som en följd av det nykritade kontraktet.

– Jag ska flytta till Italien i vår och inte åka SM utan istället åka det italienska mästerskapet.
Är det bättre träningsmöjligheter där?
– Ja, toppen i VM är där och tränar. Jag kanske kan få kontakter och få träna med de bästa. Ska man utvecklas utomlands är det där man ska vara. Sedan är det en annan typ av material man åker på, man lär sig åka fort och det är så det ser ut i VM. Det är mer öppet än i Sverige.

Då slipper du stubbarna.
– Nja, de finns säkert därnere också.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Hjälmsonen JVM-trea i enduro

Sport Sveriges JVM-lag med Albin Norrbin siktade på pallen. Målsättningen lyckades och 19-åringen lämnade med ett brons. – ...

Vilken succédebut i världsmästerskapet

Sport 19-årige Albin Norrbin kom till UVM-debuten med ett sargat självförtroende, en körtelfeberhistoria som tvingat honom till ...

Pallplats för Lindh i Florida

Sport Rasmus Lindh från Kullavik tog tillsammans med sin lagkamrat Dan Goldburg en andraplats i den andra deltävlingen i ...
Annons