KULTUR & NÖJE 2023-05-23 KL. 16:00

Keramikelever ställer ut på Fyren

Av Anton Lorentzson

Elever från Löftadalens ettåriga keramiklinje står bakom utställningen på Fyren som går att beskåda under vecka 21 och 22.

Keramikelever ställer ut på Fyren
Josefine Robarth har gått på keramiklinjen på Löftadalens folkhögskola det senaste läsåret. Då har hon bland annat gjort verket "Kraken" som hon här står bredvid. Foto: Anton Lorentzson

TV-klipp och nyheter

TV-klipp och nyheter

Keramikeleverna på Löftadalens folkhögskola har under läsåret 2022/23 arbetat fram olika alster som nu går att beskåda på Fyren. Under tisdagen var det vernissage.
– Vi har gjort olika verk under hela året och först hade vi en gemensam elevutställning på skolan, tillsammans med bild och konst. Sen valde vi att ha en egen utställning här på Fyren. Alla har valt ut sin favoritgrej, eller grejer, som man skapat, säger Josefine Robarth, som är en av tolv elever på keramiklinjen.


"Klot" var ett av verken. Foto: Anton Lorentzson


Bland verken fanns det bland annat skålar, klot i olika färger, muggar och en bläckfisk.
– Folk tänker ofta att man bara gör krukor, men det är ju så mycket mer. Jag tycker verkligen att man ska uppmuntra folk mer till att få upp ögonen för keramik. Det är så mycket mer än bara bruksföremål. Du kan göra nästa vad som helst och det är en fantastisk konstform.

Utställningen finns att hitta vid rundeln i biblioteket på Fyren.


Verket "Petronella". Foto: Anton Lorentzson




LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | BANDY 2025-11-23 KL. 18:55
Möt den oväntade Frillesåssupportern
Premium | SPORT 2025-11-23 KL. 17:54
TV: Profilen om lagets överlägsenhet
NYHETER 2025-11-23 KL. 09:37
Bilbrand på E6 inatt

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Saknade alkoholfria alternativ – Attia skapade Parispojken

Saknade alkoholfria alternativ – Attia skapade Parispojken

Allt fler väljer bort alkoholen. Men sommeliern Attia Franzén tyckte att något saknades bland de alkoholfria alternativen. Nu lanserar han Parispojken där drycker skapas för att passa till specifika maträtter och tilltugg. – Jag tror att många dricker mindre, men finare, säger Attia Franzén.