NYHETER 2023-02-07 KL. 12:57

Tävling inledd - nya arenan ska utformas

Av Ronny Karlsson

Hur ska den nya arenan i Kungsbacka se ut? I juni vet vi kanske mer om det och nu har tävlingen som ske utse rätt arkitekt inletts.

Tävling inledd - nya arenan ska utformas
Under våren ska arkitekter få jobba med hur den nya arenan i Kungsbacka kan utformas. Foto: Kungsbacka kommun.

Diskussionerna har varit många kring den nya stora arenan i Kungsbacka. Vissa tycker att den inte behövs, andra att prislappen på en dryg halv miljard är för hög. Men nu har i alla fall projektet tagit ännu ett steg framåt. Under tisdagen öppnades nämligen tävlingen där arkitektföretag ska få tävla om vem som har den bästa idén för arenans utformning.
– Äntligen är tävlingen igång vilket innebär att vi är ännu ett steg vidare i arbetet med arenan, säger kommunstyrelsens ordförande Lisa Andersson i ett pressmeddelande.
Målet är att skapa en hållbar arena som ska täcka behovet både för idrott och nöjen. Arenaidrott på elitnivå är tänkt att genomföras i den nya arenan, men där finns också planer på att arrangera konserter. I förarbetet har politikerna bland annat tittar på Partille Arena, för att få inspiration.
– Vi har en bred kunskap bland dem som arbetar med planeringen av arenan. Det är viktigt att det blir en hållbar arena som täcker de behov vi har och som är flexibel i sina lösningar. Allt för att anpassa innehåll och utbud till många besökare och på olika sätt. Det ska vara en kreativ och välkomnande plats för alla, säger projektledare Sven-Erik Bergström.
Tävlingen pågår mellan 7 februari och 29 juni 2023. En projekttävling innebär att kommunen bjuder in till en tävling som är öppen för alla. Syftet är att kommunen ska få in förslag på utformning och lösningar med mera som en jury sedan ska ta ställning till. En projekttävling påminner om ett upphandlingsförfarande, men reglerna är betydligt mindre detaljerade.
Samtidigt fortsätter arbetet med att hitta potentiella hyresgäster till arenan. Här är målet att skapa en kreativ och skapande plats.
– Det vi söker är aktörer som vill vara en del av Kungsbackas utveckling och av vår nya mötesplats i staden. Näringsliv och kreatörer blir viktiga medspelare i utvecklingen av arenan och Kungsbacka, säger Sven-Erik Bergström.
SENASTE TV-NYHETERNA

Långsam process – lediga ytor finns för företag
JOBB & PENGAR 2023-04-01 KL. 13:00

Långsam process – lediga ytor finns för företag

Premiärderbyt – en duell mellan vänner
FOTBOLL 2023-04-01 KL. 11:00
Premium

Premiärderbyt – en duell mellan vänner

Skarpladdad pistol hittad hemma hos kvinna
NYHETER 2023-04-01 KL. 09:15

Skarpladdad pistol hittad hemma hos kvinna

Restaurang vill ordna festivaler med mat och vin
KULTUR & NÖJE 2023-04-01 KL. 08:00

Restaurang vill ordna festivaler med mat och vin

En slutspelsplats med bitter eftersmak
HANDBOLL 2023-03-31 KL. 21:45
Premium

En slutspelsplats med bitter eftersmak

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2023-04-01 KL. 16:45
Hanhals Holme renstädad av Team Spirit

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Hunden Sigge trivs med att vara hemma igen

Hunden Sigge trivs med att vara hemma igen

Ettårige schäfern Sigge sprang iväg i samband med en trafikolycka i januari. Medan matte Johanna Almtén låg på sjukhus drog ett stort sökpådrag igång. Sigge observerades flera gånger under det ett och ett halv dygnet han var borta, men det var först när han såg Johanna som han vågade sig fram. – Det går inte att beskriva hur underbart det kändes.