NATIVE 2023-07-25 KL. 18:00

Så skapar du ett hem med västkust-tema

Västkusten är tveklöst ett av Sveriges mest älskade områden. Den speciella skärgården, med sina klippor och små pittoreska fiskelägen, kulturen och havet, skapar en atmosfär som attraherar många. Vad skulle du säga om att göra västkusten till en del av ditt hem och din trädgård? Läs vidare för att ta del av tips som låter dig skapa den perfekta västkust-atmosfären hemma.

Så skapar du ett hem med västkust-tema

TV-klipp och nyheter

Västkustens trädgård i miniatyr

Ett kreativt och roligt sätt att införliva västkusten i din trädgård är genom att använda odlingslådor. Dessa kan du fylla med olika växter som frodas på västkusten. Tänk robusta gräsarter, aromatisk lavendel eller kanske några strandnära växter om du bor i en miljö där dessa kan trivas. En odlingslåda kan målas i rött eller vitt för att matcha färgerna du hittar på västkusten.

Fånga den västkustska färgpaletten

Västkustens färgpalett utgör en stor del av dess själ. De djupa, blågröna tonerna av havet, de grå klipporna och de vackert röda husen med vita knutar är en färgpalett som omedelbart för tankarna till västkusten.

För att införliva denna atmosfär i ditt hem kan du fokusera på att introducera dessa färger i din inredning. Blanda till exempel ljusa väggar med marinblåa eller gråa möbler. Genom att addera inslag av rött här och där, till exempel via kuddar, mattor eller tavlor, kan du förstärka känslan av västkust ytterligare.

Välj västkustska material för heminredningen

Materialvalen spelar stor roll när du vill skapa en autentisk västkustkänsla. Trä, sten och glas är alla råa, naturliga material som återspeglar västkustens natur. Varför inte införskaffa en stenbänk till trädgården, eller ett matbord av återvunnet trä till vardagsrummet? Introducera material som dessa för en naturlig koppling till atmosfären du hittar på västkusten.

Låt trädgården skapa en naturlig förbindelse med havet

En typisk västkuststrädgård är naturlig och robust, med tydliga kopplingar till havet. Försök att skapa enkelhet i din trädgårdsdesign och välj tåliga växter som kan hantera det ibland hårda kustklimatet. Kanske kan du införliva några stora gråa stenar, ett vitt staket, eller kanske till och med ett ankare eller en gammal båt som trädgårdsdekoration för att verkligen förstärka havskänslan.

Få den rätta västkustkänslan med konst

När du är klar med grunderna i ditt hem och din trädgård kan du börja tänka på konst och dekorativa inredningsdetaljer. Det finns många konstnärer som har inspirerats av västkusten och som skapar fantastiska verk som kan ge din inredning det lilla extra. Tänk akvareller av skärgården, foton på idylliska fiskelägen, eller kanske en skulptur gjord av drivved eller sten. Konst är ett kraftfullt sätt att uttrycka en känsla, och det kan förstärka känslan du vill åstadkomma i ditt hem. Att välja inredningsdetaljer som påminner om båtliv och fiske bidrar ännu mer till västkustkänslan.

Håll västkustkänslan levande

När du fått till känslan du vill ha i trädgården och inredningen är det såklart viktigt att du tar hand om miljön du skapat. Detta kan du göra genom att regelbundet lägga till nya element, byta ut gamla eller bara genom att ta hand om växter du redan har. Kanske kan du skapa en återkommande tradition av att besöka västkusten för att hitta ny inspiration?

Glöm inte att hem och trädgård ska vara roligt

Att skapa en trädgård och inredning inspirerad av västkusten kan vara en rolig och givande upplevelse. Med hjälp av dessa tips och lite kreativitet kan du skapa en atmosfär som känns som en liten bit av västkusten, oavsett var du bor. Men kom ihåg – oavsett hur du väljer att dekorera och vilka element du väljer att införliva, är det viktigaste att du skapar en miljö som du själv tycker om och njuter av att spendera tid i. Lycka till med ditt skapande!
TV-klipp och nyheter

Stökig start - flera anmälningar på Skårbyskolan
SKOLA 2023-11-27 KL. 07:45
Premium

Stökig start - flera anmälningar på Skårbyskolan

Skadegörelse och grannar som störs

Dag med marint tema i Onsala
NYHETER 2023-11-26 KL. 17:00
Premium

Dag med marint tema i Onsala

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2023-11-27 KL. 20:08
Kommunen hyllade medarbetare på gala

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Man våldsam och hotfull på krog

Man våldsam och hotfull på krog

Det ska ha uppstått ett bråk på en krog i centrala Kungsbacka på lördagskvällen. En man omhändertogs av polisen misstänkt för våld och hot mot tjänsteman.