KULTUR & NÖJE 2021-12-02 KL. 19:00

Stilla jul i Kungsbacka med Anders Ekborg

Av Julia Sandsten Vikberg

Lugnt och njutningsfullt, och en återkomst till barndomsjulen. Så beskriver musikalartisten Anders Ekborg sin traditionsenliga julkonsert som kommer till Kungsbacka Teater 12 december.

Stilla jul i Kungsbacka med Anders Ekborg
Musikalartisterna Gunilla Backman och Anders Ekborg kommer inta Kungsbacka teaters scen den 12 december med julshown "En stilla jul". Foto: Peter Knutson

Lugnt och njutningsfullt, och en återkomst till barndomsjulen. Så beskriver Anders Ekborg sin traditionsenliga julkonsert som kommer till Kungsbacka Teater 12 december.
Anders Ekborg är en av Sveriges främsta musikalartister, som haft huvudroller bland annat i uppsättningarna "Kristina från Duvemåla" och "Så som i himmelen". Nu nalkas jul och då är det dags för Anders Ekborgs julkonsert som är en tradition sedan 2010. Första gången han åkte ut på turné med "En stilla jul” var Kungsbacka Teater ett av stoppen och nu, elva år senare, intar han teaterscenen igen.
– Det känns jättekul. Jag har lite kompisar där som ska komma och titta. Det ska bli otroligt kul att komma ut och möta publik igen, man har inte gjort så mycket de senaste 1,5 åren, säger Anders Ekborg.

Precis som det brukar vara med traditioner, vill många gäster att konserten ska vara på samma sätt år ut och år in berättar Anders Ekborg. Han brukar ändå försöka bryta det traditionsenliga med några nya element varje år.
– Hälften är standard, men vi försöker byta hälften mot lite nytt. Men det är svårt att hitta en bra balans mellan nytt och gammalt. Många kommer tillbaka till konserten och undrar då varför sjöng du inte den och inte den. Vi får se vad som kommer med i år, men det som folk vill höra kommer de få höra, säger Anders Ekborg.
I år gästas konserten för första gången av musikalstjärnan Gunilla Backman.
– Vi har gjort en del konserter tillsammans förut. Det ska bli jättekul, hon är en skön människa och en otroligt duktig sångerska så jag bjöd in henne, säger Anders Ekborg.
Vad kan man som publik förvänta sig av julkonserten?
– Jag började med julkonsert för att det är så mycket att hinna med kring julen, julklappar att köpa och sådant, så jag ville göra något lugnt och still. Man ska komma in och slappna av och njuta av väldigt bra musik och komma tillbaka till vad julen egentligen betyder. Jag brukar ha mellansnack där jag pratar om vad julen betyder och vad man vill uppleva under julen. Man tänker då ofta tillbaka till hur julen var när man var barn. Jag vill att man ska komma tillbaka till barndomsjulen, säger Anders Ekborg.SENASTE TV-NYHETERNA

Träningsviljan ska ta Filippa till toppen
SPORT 2022-01-28 KL. 11:00

Träningsviljan ska ta Filippa till toppen

Prisade Margareta tänker utanför boxen
FAMILJ 2022-01-27 KL. 20:00

Prisade Margareta tänker utanför boxen

IT-strul – kommunen hotar med vite
NYHETER 2022-01-27 KL. 18:00

IT-strul – kommunen hotar med vite

Transportföretag köpte Ekenässkolan
NYHETER 2022-01-27 KL. 14:36

Transportföretag köpte Ekenässkolan

Elever ska vara på plats i skolorna
NYHETER 2022-01-27 KL. 12:00

Elever ska vara på plats i skolorna

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

En doft av thai i vinterrusket

En doft av thai i vinterrusket

Det är snöglopp och ruggigt och så långt ifrån den thailändska värmen man kan komma. Men mitt ute bland åkrarna i Myra finns en liten ljuspunkt – Wans thailändska gatukök som lockar långväga kunder.

-