KRÖNIKOR 2022-12-28 KL. 20:00

Krönika: Hej då 2022 och välkommen 2023.

Av Sonja Vos

Bara några dagar kvar tills det nya året börjar. Det känns riktigt konstigt, då 2022 har gått förbi så fort, känns det som.

Krönika: Hej då 2022 och välkommen 2023.

TV-klipp och nyheter

Men detta år var så mycket bättre än 2020 och 2021 sammanlagd, nu när världen äntligen öppnades upp igen efter att restriktionerna mot covid togs bort. Man tar det fortfarande försiktigt och jag kan bara undra om allt kommer att vara som innan någon gång. När slutar man känna sig dum om man sätter i halsen och börjar hosta, eller när det är pollensäsong och man nyser titt som tätt. När känner man sig helt bekväm att sitta bredvid en främmande människa på bussen igen? Vi får se hur det blir år 2023.

Under 2022 visades också att de flesta människor är goda i grund och botten. När kriget i Ukraina började, ställde så otroligt många fina människor upp, och samlade kläder, mat och pengar till de krigsdrabbade. Det värmde hjärtat att se så många som körde dit med lastbilar fulla med allt möjligt för att hjälpa människor de aldrig hade träffat innan.
Till alla som har hjälpt, om det nu var någon matburk, eller hela pallar med förnödenheter, ni är fantastiska! Jag menar verkligen det.

Men det finns även något som jag stör mig på, så vansinnigt mycket. Det är många som redan har skrivit om detta. Vår tidning Norra Halland, Norra Hallands VD Stefan Pettersson, otroligt många läsare som har skrivit insändare, men jag kan inte låta bli att skriva om detta med.
Det gäller nämligen hur vi behandlar våra äldre. Eller, jag kanske ska uttrycka mig på ett annat sätt. För ”vi” skulle inte behandla dem på det sättet. Vem är det som tycker det är ok, då? Man bara undrar.

Det kanske blir lättare om man tar det på en mer personlig nivå. Ni som är ansvariga för maten, och även generell välbefinnandet av alla äldre i vår fina kommun, tänk dig att det sitter en äldre dam, eller herre, med denna plastlåda. Kall mat, så oaptitlig att man inte ens vill öppna förpackningen. Ser du det framför dig? Och då byter vi ut bilden på denna dam eller herre mot din egen mamma eller pappa. Låt det sjunka in, är du snäll, och gör om.

Nu har jag sagt allt jag ville säga, och önskar er ett riktigt gott Nytt År. Hoppas det blir underbart, för alla.

Sonja VosTV-klipp och nyheter

Nästan alla busslinjer inställda
TRAFIK 2023-11-29 KL. 19:57
Premium

Nästan alla busslinjer inställda

OBK-spelarna blir proffs – i alla fall på pappret
FOTBOLL 2023-11-29 KL. 18:00
Premium

OBK-spelarna blir proffs – i alla fall på pappret

Sportchefen om den nya ekonomiska verkligheten

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | BANDY 2023-11-30 KL. 18:00
En bandymånad som kan avgöra allt

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Man våldsam och hotfull på krog

Man våldsam och hotfull på krog

Det ska ha uppstått ett bråk på en krog i centrala Kungsbacka på lördagskvällen. En man omhändertogs av polisen misstänkt för våld och hot mot tjänsteman.