HANDBOLL 2021-11-28 KL. 19:43

Heeds galna uppvisning räckte inte

Av Oliver Marshall

Aranäs stod för en katastrofal första halvlek vilket gjorde att matchen i stort sätt kändes avgjord efter 30 minuter. Men i den andra vaknade laget, och framför allt Anna Heed till. Hennes tio mål i den andra räckte nästan hela vägen till en klassisk comeback.

Heeds galna uppvisning räckte inte
Skånela fick inte stopp på Anna Heed. Foto: Oliver Marshall

Vad det var som hände i den första halvleken var det nog många på läktaren som funderade över. Skånela, med Filippa Sarenbrant i spetsen käkade upp Aranäs, som stod för mängder av tekniska fel och som släppte mål i anfall efter anfall. I paus var ställningen 10–19, och Anna Heed förstod ingenting.
– Vi hade en bra uppvärmning och det kändes bra men efter fem minuter var vi inte där. Det var Skånela som visade vägen och vi var inte där. Vi fick inte till det bakåt och då blev vi stressade framåt, säger Heed.
Vad sa ni i paus?
– Vi sa att det såg ut som flickhandboll på planen. Vi sa att vi skulle gå ut och visa publiken att så dåliga är vi inte. Och det visade vi ju i andra.

14 mål av Heed
Halvtidssnacket gav resultat, för i den andra var Aranäs ett helt annat lag. Efter 30 minuter hade Anna Heed gjort fyra mål. Tio minuter in i den andra hade hon dubblat den skörden, i vad som skulle bli en stor uppvisning från Aranäs nummer åtta. Anna Heed gjorde mål på straffar, på kontringar och genom kast från halva plan i ett öppet Skånelamål.
– Det är så klart skitkul. Vi hämtade ikapp, läktaren var bra, publiken var grym och bänken var grym. Det blir en så go känsla och då känner man att man bara ska fortsätta köra, säger Heed.

Körde var precis var Heed och Aranäs gjorde. När Nathalie Söhrman gjorde sitt enda mål för matchen med knappt nio minuter kvar innebar det en kvittering till 23–23. Men där stannade dominansen, och Skånela kunde åter få in ett par bollar. Slutet blev rafflande, och ironiskt nog var det just Anna Heed som skulle få chansen att sätta en sista kvittering fram till 29–29. Men domaren blåste för offensiv foul, och Heed kunde inte glädjas över sina 14 gjorda mål efter matchen.
– Det är det sista anfallet som snurrar i huvudet. Man tänker på vad man hade kunnat göra annorlunda, säger hon.
Kan du ändå känna dig nöjd med din insats?
– Ja, det är klart att jag är nöjd. Men jag tänker på den missen jag hade i andra halvlek och den nu i slutet. Det är två mål, och det hade kunnat gjort det för oss idag. Fast man ska inte tänka så, alla gör misstag. Det är i första halvlek vi tappade det idag.


Den första halvleken kostade för Aranäs mot Skånela. Foto: Oliver Marshall
Matchfakta: Allsvenskan
HK Aranäs – Skånela 28 – 29 (10–19)
Målskyttar, Aranäs: Anna Heed 14, Amina Jasarevic 4, Louise Rundcrantz 4, Emelie Batista 3, Nova Hallén, Johanna Zaman, Nathalie Söhrman


SENASTE TV-NYHETERNA

Nya polisbilar får grönt ljus – med vissa undantag
NYHETER 2022-01-27 KL. 08:30

Nya polisbilar får grönt ljus – med vissa undantag

Säröfamilj förlorade tomtstrid
NYHETER 2022-01-27 KL. 07:36

Säröfamilj förlorade tomtstrid

Tvingas betala 270 000 kronor

Doris älskar sina dockor och nallar
FAMILJ 2022-01-26 KL. 20:00

Doris älskar sina dockor och nallar

Skapandet viktigt för Onsalaprofilen

Garagestriden går trots allt vidare
NYHETER 2022-01-26 KL. 18:00

Garagestriden går trots allt vidare

Patient fick vänta sex timmar
VÅRD 2022-01-26 KL. 15:29

Patient fick vänta sex timmar

"Orsaken är brist på ambulanser i Kungsbacka"

Bättre siffror för Kungsmässan
NYHETER 2022-01-26 KL. 08:00

Bättre siffror för Kungsmässan

Styrkebesked av Frillesås mot tabelljumbon
BANDY 2022-01-25 KL. 22:47

Styrkebesked av Frillesås mot tabelljumbon

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

En doft av thai i vinterrusket

En doft av thai i vinterrusket

Det är snöglopp och ruggigt och så långt ifrån den thailändska värmen man kan komma. Men mitt ute bland åkrarna i Myra finns en liten ljuspunkt – Wans thailändska gatukök som lockar långväga kunder.

-