HANDBOLL 2021-11-28 KL. 19:43

Heeds galna uppvisning räckte inte

Av Oliver Marshall

Aranäs stod för en katastrofal första halvlek vilket gjorde att matchen i stort sätt kändes avgjord efter 30 minuter. Men i den andra vaknade laget, och framför allt Anna Heed till. Hennes tio mål i den andra räckte nästan hela vägen till en klassisk comeback.

Heeds galna uppvisning räckte inte
Skånela fick inte stopp på Anna Heed. Foto: Oliver Marshall

TV-klipp och nyheter

Vad det var som hände i den första halvleken var det nog många på läktaren som funderade över. Skånela, med Filippa Sarenbrant i spetsen käkade upp Aranäs, som stod för mängder av tekniska fel och som släppte mål i anfall efter anfall. I paus var ställningen 10–19, och Anna Heed förstod ingenting.
– Vi hade en bra uppvärmning och det kändes bra men efter fem minuter var vi inte där. Det var Skånela som visade vägen och vi var inte där. Vi fick inte till det bakåt och då blev vi stressade framåt, säger Heed.
Vad sa ni i paus?
– Vi sa att det såg ut som flickhandboll på planen. Vi sa att vi skulle gå ut och visa publiken att så dåliga är vi inte. Och det visade vi ju i andra.

14 mål av Heed
Halvtidssnacket gav resultat, för i den andra var Aranäs ett helt annat lag. Efter 30 minuter hade Anna Heed gjort fyra mål. Tio minuter in i den andra hade hon dubblat den skörden, i vad som skulle bli en stor uppvisning från Aranäs nummer åtta. Anna Heed gjorde mål på straffar, på kontringar och genom kast från halva plan i ett öppet Skånelamål.
– Det är så klart skitkul. Vi hämtade ikapp, läktaren var bra, publiken var grym och bänken var grym. Det blir en så go känsla och då känner man att man bara ska fortsätta köra, säger Heed.

Körde var precis var Heed och Aranäs gjorde. När Nathalie Söhrman gjorde sitt enda mål för matchen med knappt nio minuter kvar innebar det en kvittering till 23–23. Men där stannade dominansen, och Skånela kunde åter få in ett par bollar. Slutet blev rafflande, och ironiskt nog var det just Anna Heed som skulle få chansen att sätta en sista kvittering fram till 29–29. Men domaren blåste för offensiv foul, och Heed kunde inte glädjas över sina 14 gjorda mål efter matchen.
– Det är det sista anfallet som snurrar i huvudet. Man tänker på vad man hade kunnat göra annorlunda, säger hon.
Kan du ändå känna dig nöjd med din insats?
– Ja, det är klart att jag är nöjd. Men jag tänker på den missen jag hade i andra halvlek och den nu i slutet. Det är två mål, och det hade kunnat gjort det för oss idag. Fast man ska inte tänka så, alla gör misstag. Det är i första halvlek vi tappade det idag.


Den första halvleken kostade för Aranäs mot Skånela. Foto: Oliver Marshall
Matchfakta: Allsvenskan
HK Aranäs – Skånela 28 – 29 (10–19)
Målskyttar, Aranäs: Anna Heed 14, Amina Jasarevic 4, Louise Rundcrantz 4, Emelie Batista 3, Nova Hallén, Johanna Zaman, Nathalie Söhrman


TV-klipp och nyheter

Tore fortsatt fast i hemmet – kan tvingas flytta
NYHETER 2023-09-22 KL. 11:55
Premium

Tore fortsatt fast i hemmet – kan tvingas flytta

88-åringen nekas bostadsanpassning

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | HANDBOLL 2023-09-22 KL. 21:59
En högkaratig målvaktsmatch
Premium | NYHETER 2023-09-22 KL. 19:46
Eksta får årets planetskötarpris

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Här är årets vinnare av arkitekturpriset

Här är årets vinnare av arkitekturpriset

Tusen invånares röster har avgjort vilka byggnader som får årets arkitekturpris från Bygg- och miljöförvaltningen. Vinnarna korades på Tullens innergård under strålande sol och högtidliga former under lördagen.