HANDBOLL 2021-11-28 KL. 19:43

Heeds galna uppvisning räckte inte

Av Oliver Marshall

Aranäs stod för en katastrofal första halvlek vilket gjorde att matchen i stort sätt kändes avgjord efter 30 minuter. Men i den andra vaknade laget, och framför allt Anna Heed till. Hennes tio mål i den andra räckte nästan hela vägen till en klassisk comeback.

Heeds galna uppvisning räckte inte
Skånela fick inte stopp på Anna Heed. Foto: Oliver Marshall

Vad det var som hände i den första halvleken var det nog många på läktaren som funderade över. Skånela, med Filippa Sarenbrant i spetsen käkade upp Aranäs, som stod för mängder av tekniska fel och som släppte mål i anfall efter anfall. I paus var ställningen 10–19, och Anna Heed förstod ingenting.
– Vi hade en bra uppvärmning och det kändes bra men efter fem minuter var vi inte där. Det var Skånela som visade vägen och vi var inte där. Vi fick inte till det bakåt och då blev vi stressade framåt, säger Heed.
Vad sa ni i paus?
– Vi sa att det såg ut som flickhandboll på planen. Vi sa att vi skulle gå ut och visa publiken att så dåliga är vi inte. Och det visade vi ju i andra.

14 mål av Heed
Halvtidssnacket gav resultat, för i den andra var Aranäs ett helt annat lag. Efter 30 minuter hade Anna Heed gjort fyra mål. Tio minuter in i den andra hade hon dubblat den skörden, i vad som skulle bli en stor uppvisning från Aranäs nummer åtta. Anna Heed gjorde mål på straffar, på kontringar och genom kast från halva plan i ett öppet Skånelamål.
– Det är så klart skitkul. Vi hämtade ikapp, läktaren var bra, publiken var grym och bänken var grym. Det blir en så go känsla och då känner man att man bara ska fortsätta köra, säger Heed.

Körde var precis var Heed och Aranäs gjorde. När Nathalie Söhrman gjorde sitt enda mål för matchen med knappt nio minuter kvar innebar det en kvittering till 23–23. Men där stannade dominansen, och Skånela kunde åter få in ett par bollar. Slutet blev rafflande, och ironiskt nog var det just Anna Heed som skulle få chansen att sätta en sista kvittering fram till 29–29. Men domaren blåste för offensiv foul, och Heed kunde inte glädjas över sina 14 gjorda mål efter matchen.
– Det är det sista anfallet som snurrar i huvudet. Man tänker på vad man hade kunnat göra annorlunda, säger hon.
Kan du ändå känna dig nöjd med din insats?
– Ja, det är klart att jag är nöjd. Men jag tänker på den missen jag hade i andra halvlek och den nu i slutet. Det är två mål, och det hade kunnat gjort det för oss idag. Fast man ska inte tänka så, alla gör misstag. Det är i första halvlek vi tappade det idag.


Den första halvleken kostade för Aranäs mot Skånela. Foto: Oliver Marshall
Matchfakta: Allsvenskan
HK Aranäs – Skånela 28 – 29 (10–19)
Målskyttar, Aranäs: Anna Heed 14, Amina Jasarevic 4, Louise Rundcrantz 4, Emelie Batista 3, Nova Hallén, Johanna Zaman, Nathalie Söhrman


Smockat med folk i Badhusparken
NYHETER 2022-08-12 KL. 21:05

Smockat med folk i Badhusparken

Utomhusbio under fredagskvällen - familjefilmen Encanto

SENASTE TV-NYHETERNA

Så blev betygen på friskolorna
NYHETER 2022-08-12 KL. 09:13

Så blev betygen på friskolorna

Hamnar inte i topp vid jämförelse i kommunen

Ingen brist på Lygnernvatten
NYHETER 2022-08-12 KL. 07:00

Ingen brist på Lygnernvatten

Men hushåll med egen brunn får se upp

Fängelse för stöld hos äldre par
NYHETER 2022-08-11 KL. 19:00

Fängelse för stöld hos äldre par

Utsedd till Årets inspiratör
NYHETER 2022-08-11 KL. 16:00

Utsedd till Årets inspiratör

Åtalas för hot under vansinnesfärd
NYHETER 2022-08-11 KL. 11:49

Åtalas för hot under vansinnesfärd

Svårt skadad av a-traktor - nu väntar åtal
NYHETER 2022-08-11 KL. 09:30

Svårt skadad av a-traktor - nu väntar åtal

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Klarar av att leva ett ”normalt liv”

Klarar av att leva ett ”normalt liv”

Under 2021 anmäldes 15 män för våldtäkt mot barn i Kungsbacka. De drabbade och anhöriga får bära med sig händelserna genom hela livet. Det här är sista delen i Norra Hallands serie om sexualbrott och dess konsekvenser.