Annons

Debatt: Tryggare miljö med begränsat trafikflöde

Debatt | 18 April 2021 18:01

Debattören vill ha begränsat trafikflöde när Borgmästarebron öppnas igen.

FOTO: Daniel Blomqvist

Då Borgmästarebron åter öppnas efter flera års avstängning är Kungsbacka Framtidspartis förslag att trafikflödet på Borgmästaregatan endast bör öppnas för bussar, utryckningsfordon, nyttofordon samt cyklar.

Detta med hänsyn taget till lekplatsen och vad Barnkonventionen säger, vilket är att man vid alla åtgärder som rör barn, vare sig de vidtas av offentliga eller privata aktörer ”alltid skall tänka på barnens bästa”.

Principen omfattar alla samhällsområden där barn kan vara berörda – och därmed alla beslut, handlingar, förslag, tjänster, förfarande och andra åtgärder som rör barn.

Dessutom blir miljön på lekplatsen mer hälsosam när luftkvaliteten blir bättre då trafiken begränsas.

Vi anser också att om man öppnar för all trafik kommer barn som vistas på/vid lekplatsen att utsättas för faran att bli påkörda. Kommunen verkar ännu inte ha några planer att förändra trafikflödet jämfört med hur det var innan bron stängdes.

Kungsbacka Framtidsparti har fått indikationer om att fler hört av sig till kommunen med önskemål om reducerad trafik på Borgmästaregatan. Så ni ansvariga i berörda nämnder: ta ert ansvar för miljön samt våra barns säkerhet.

Mer läsning:

Fler debattartiklar här 

Mer debatt i e-tidningen: Läs e-tidningen här 

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

1 Kommentar

Läs Även

Deppigt värre

Fotboll I den 93: minuten hände det som inte fick hända. Lindome släppte in dagens andra mål vilket ...

Storförlust men inte utspelade

Fotboll Onsala BK åkte ner till Skåne för att ställa sig mot seriens kanske bästa lag, nä...

Löpvilja trots värme

Sport Det fanns en stor löpvilja när den 124:e upplagan Kungsbackaloppet gick av stapeln. Trots dryga trettio grader tog ...
Annons