NYHETER 2022-04-12 KL. 14:00

Unga fixade med unika smycken till påsk

Av Henrik Laurén

Innan påsk arrangerade kommunens Kultur och fritid i samarbete med föreningar en uppsjö av aktiviteter för lovlediga skolungdomar. Från påskäggsjakt på Tjolöholms slott till musik, skejt, keramik och pyssel. Norra Halland tittade in i smyckesverkstaden vid Gullregnsvägen.

Unga fixade med unika smycken till påsk
Smyckesworkshop med flera funktioner - ungdomsverksamhet, påsklovsverksamhet och skapande verksamhet. FOTO: HENRIK LAURÉN

TV-klipp och nyheter

– I vanliga fall håller vi till i ungdomslokalen i Hålabäck men nu då den renoveras är vi tillfälligt i förskolan vid Gullregnsvägen. Vi gör saker tillsammans och lär känna varandra, säger ungdomskonsulent Annki Mårdhage.
Just denna dag är ett tiotal tjejer under några eftermiddagstimmar sysselsatta med att göra sina egna smycken - örhängen, halsband och armband eller något annat i egen och unik design. Hundra procent unikt och värt söthetspriset, om ett sådant hade delats ut, är tassarmbandet till katten Ella. Med pärlor i silver och bokstäver i rosa.
Kusin från Grenada
Om det hade delats ut pris för exotiska smycken skulle det priset kunnat gå till Jahnna. Hon bor i Grenada och är på besök i Kungsbacka, deltog i smyckesworkshopen tillsammans med sin kusin Emily. Jahnna har sina egenhändigt gjorda smycken med i bagaget då hon småningom reser hem till Grenada i Karibien. Smyckesexport från Kungsbacka.
– Mamma är från Sverige och jag var fem år då vi flyttade till Grenada, säger Jahnna på perfekt svenska.
Vid andra ändan av bordet sitter Isabella och trär små, små, pärlor på nylonlina. Hur många pärlor det behövs till ett halsband vet väl ingen men bra många är det.
– Svårt men kul, tycker Isabella.
Mittemot Isabella sitter Wilma och gör sina smycken. Frågan är vad det ska bli?
– Just nu ingen aning. Jag pysslar på och ser vad det blir sedan, säger Wilma glatt.Projektet växer fram. Jag pysslar på och ser vad det blir sedan, säger Wilma. I bakgrunden ungdomskonsulent Annki Mårdhage. FOTO: HENRIK LAURÉNTV-klipp och nyheter

En bandymånad som kan avgöra allt
BANDY 2023-11-30 KL. 18:00
Premium

En bandymånad som kan avgöra allt

Nästan alla busslinjer inställda
TRAFIK 2023-11-29 KL. 19:57
Premium

Nästan alla busslinjer inställda

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Man våldsam och hotfull på krog

Man våldsam och hotfull på krog

Det ska ha uppstått ett bråk på en krog i centrala Kungsbacka på lördagskvällen. En man omhändertogs av polisen misstänkt för våld och hot mot tjänsteman.