NYHETER 2022-01-04 KL. 08:29

Polisen vädjar om tips efter flera bedrägeriförsök

Av Julia Sandsten Vikberg

Under måndagskvällen var polisen på jakt efter en kvinna som misstänks ha försökt lura äldre personer i Kullavik på pengar, utan att lyckas gripa henne. Samma kvinna misstänks för flera andra bedrägeriförsök i Västsverige den senaste tiden. Polisen vill nu ha tips från allmänheten.

Polisen vädjar om tips efter flera bedrägeriförsök

Under sena måndagskvällen larmades polisen om två bedrägeriförsök i Kullavik. De har gått till på liknade sätt. Äldre personer har fått ett sms eller blivit uppringda av en person som uppger sig vara anställd på en bank och som uppger att den äldres bankkort har blivit kapat.
– Den här personen erbjuder hjälp med att spärra kort och så vidare och kort därefter kommer en tjej till adressen och uppger att hon vill hjälpa den äldre inne i bostaden, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst.
Samma dag anmäldes ett liknande brott i Mölndal. Enligt Christer Fuxborg har flera bedrägeriförsök som liknar dessa ägt rum på flera håll i Västsverige den senaste tiden.
– Det har varit samma modus och flera liknande signalement så som jag kan se det finns ett samband, säger Christer Fuxborg.
Enligt honom inträffade exempelvis bedrägeriförsök i Landvetter i helgen där signalementen stämde överens med denna kvinna.
– Kvinnan ska ha en tatuering på vänster tumme, säger Christer Fuxborg.
Under måndagskvällen eftersökte polisen en bil som kvinnan och en man misstänks ha färdats i. Polisen var på plats bland annat i Kullavik där bedrägeriförsöken ägde rum och vid Frölunda torg, där polisen kunnat se att ett stulet kort har använts. Men man lyckades inte hitta de misstänkta.
Polisen vädjar nu allmänheten att kontakta polisen om man vet något eller om man blir kontaktad av bedragarna.
– Vi är väldigt måna om att komma i kontakt med personer som fått den här typen av sms så att vi kan vara med och styra upp något. Ju snabbare man kontaktar polisen desto bättre. Man får gärna ringa polisen på 112 då det är ett väldigt angeläget ärende som vi gärna vill komma till rätta med, säger Christer Fuxborg.SENASTE TV-NYHETERNA

Träningsviljan ska ta Filippa till toppen
SPORT 2022-01-28 KL. 11:00

Träningsviljan ska ta Filippa till toppen

Prisade Margareta tänker utanför boxen
FAMILJ 2022-01-27 KL. 20:00

Prisade Margareta tänker utanför boxen

IT-strul – kommunen hotar med vite
NYHETER 2022-01-27 KL. 18:00

IT-strul – kommunen hotar med vite

Transportföretag köpte Ekenässkolan
NYHETER 2022-01-27 KL. 14:36

Transportföretag köpte Ekenässkolan

Elever ska vara på plats i skolorna
NYHETER 2022-01-27 KL. 12:00

Elever ska vara på plats i skolorna

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

En doft av thai i vinterrusket

En doft av thai i vinterrusket

Det är snöglopp och ruggigt och så långt ifrån den thailändska värmen man kan komma. Men mitt ute bland åkrarna i Myra finns en liten ljuspunkt – Wans thailändska gatukök som lockar långväga kunder.

-