NYHETER 2022-01-04 KL. 08:29

Polisen vädjar om tips efter flera bedrägeriförsök

Av Julia Sandsten Vikberg

Under måndagskvällen var polisen på jakt efter en kvinna som misstänks ha försökt lura äldre personer i Kullavik på pengar, utan att lyckas gripa henne. Samma kvinna misstänks för flera andra bedrägeriförsök i Västsverige den senaste tiden. Polisen vill nu ha tips från allmänheten.

Polisen vädjar om tips efter flera bedrägeriförsök

TV-klipp och nyheter

Under sena måndagskvällen larmades polisen om två bedrägeriförsök i Kullavik. De har gått till på liknade sätt. Äldre personer har fått ett sms eller blivit uppringda av en person som uppger sig vara anställd på en bank och som uppger att den äldres bankkort har blivit kapat.
– Den här personen erbjuder hjälp med att spärra kort och så vidare och kort därefter kommer en tjej till adressen och uppger att hon vill hjälpa den äldre inne i bostaden, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst.
Samma dag anmäldes ett liknande brott i Mölndal. Enligt Christer Fuxborg har flera bedrägeriförsök som liknar dessa ägt rum på flera håll i Västsverige den senaste tiden.
– Det har varit samma modus och flera liknande signalement så som jag kan se det finns ett samband, säger Christer Fuxborg.
Enligt honom inträffade exempelvis bedrägeriförsök i Landvetter i helgen där signalementen stämde överens med denna kvinna.
– Kvinnan ska ha en tatuering på vänster tumme, säger Christer Fuxborg.
Under måndagskvällen eftersökte polisen en bil som kvinnan och en man misstänks ha färdats i. Polisen var på plats bland annat i Kullavik där bedrägeriförsöken ägde rum och vid Frölunda torg, där polisen kunnat se att ett stulet kort har använts. Men man lyckades inte hitta de misstänkta.
Polisen vädjar nu allmänheten att kontakta polisen om man vet något eller om man blir kontaktad av bedragarna.
– Vi är väldigt måna om att komma i kontakt med personer som fått den här typen av sms så att vi kan vara med och styra upp något. Ju snabbare man kontaktar polisen desto bättre. Man får gärna ringa polisen på 112 då det är ett väldigt angeläget ärende som vi gärna vill komma till rätta med, säger Christer Fuxborg.


TV-klipp och nyheter

Påskbrasa eller ris – så beslutar kommunen
NYHETER 2024-03-27 KL. 14:00
Premium

Påskbrasa eller ris – så beslutar kommunen

Åtta har sökt dispens – tre har fått avslag

Ny asfalt på E6 - så ska nytt trafikkaos undvikas
NYHETER 2024-03-27 KL. 12:45
Premium

Ny asfalt på E6 - så ska nytt trafikkaos undvikas

Projektledaren: "Störningarna vi hade fjol vill vi inte ha igen"

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | HANDBOLL 2024-03-28 KL. 21:35
Mittsexan duckade mardrömsslutet
Premium | KULTUR & NÖJE 2024-03-28 KL. 18:00
Påskparty inledde påsklovet

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse Kronér gör sin egen grej och bjuder in favoritartisterna till sköna kvällar på Tjolöholm.