Annons

Dödsolyckan – föraren misstänks för grovt vållande till annans död

En ung man omkom och en annan vårdas på sjukhus för allvarliga skador efter söndagens olycka på Onsalavägen. Polisen utreder olyckan som grovt vållande till annans död.

Trafik | 22 Februari 2021 11:38

”Vi har mist en glädjespridare.” Så står det på ett brev som sitter nedstucket bland ljus och blommor vid platsen där en person miste livet efter den våldsamma olyckan i Onsala natten till söndag.

FOTO: Daniel Blomqvist

Det var 03.16 natten till söndag som olyckan inträffade på Onsalavägen i höjd med Konvalecensvägen. Bilen med två unga män for av vägen och kraschade in i en friggebod.

Under söndagen uppgav polisen att brottsrubriceringen var olovlig körning, grov vårdslöshet i trafik och vållande till annans död.

Eventuell olovlig körning, det vill säga att sakna körkort för det fordon man framför, vill polisen idag, måndag inte kommentera.

– Det vi jobbar med initialt är grov vårdslöshet i trafik samt grovt vållande till annans död. Sedan får vi samla ihop alla uppgifter som finns. Det är mycket spekulationer och rykten igång och vi vill inte fastna i den fällan, säger förundersökningsledare Andreas Gabrielsson, trafiksektionen i Göteborg.

Grovt brott

När någon omkommer i en trafikolycka så upprättas automatiskt en anmälan om vårdslöshet i trafik av normalgraden. Nu har polisen alltså valt en hårdare brottsrubricering.

– Grov vårdslöshet och grovt vållande ligger lite högre och är baserat på de uppgifter vi har just nu, säger Andreas Gabrielsson.

Flera ungdomar ska höras

Förundersökning pågår och olycksbilen genomgår en teknisk undersökning för att man ska hitta eller kunna utesluta om fordonet har några fel.

– Vi ska också hålla kompletterande förhör idag och framöver. Vi pratar med personer som på ett eller annat sätt finns med i den grupp av ungdomar som är inblandade, säger Andreas Gabrielsson.

Är det fler ungdomar som är inbladade i olyckan?
– Nae. Det är ungdomar som umgåtts till och från och det är fester lite här och var och de rör sig mellan varandra. Vi ska försöka bena ut det, säger Andreas Gabrielsson.

Föraren som överlevde olyckan vårdas fortsatt på sjukhus. Hans tillstånd är allvarligt men stabil. Han har ännu inte kunnat höras av polisen, på grund av skadeläget.

Vänner och bekanta till de drabbade har lämnat blommor och ljus vid olycksplatsen.

Två gånger idag (måndag) har Sahlgrenskas presstjänst bekräftat att läget för föraren är allvarligt men stabilt. Senaste bekräftelsen klockan 13.21

Läs också:

Paret efter olyckan: “Rena mardrömmen”

 

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Vissa saker har gått rejält snett

Krönikor Hur veligt och krångligt får det vara? Sverige är ett bra land på många sätt, men ...

Vägarbete på E6

Trafik Under dagen pågår vägarbete på E6 mellan Frillesås och Fjärås. Det innebär stor ...

Hårdare lokala regler mot smittspridning i Halland

Vård I flera veckor var smittspridningen hög men stabil, nu varnar Region Halland för den oroande ökningen. Därfö...
Annons