BLÅLJUS 2021-02-22 KL. 11:38

Dödsolyckan – föraren misstänks för grovt vållande till annans död

En ung man omkom och en annan vårdas på sjukhus för allvarliga skador efter söndagens olycka på Onsalavägen. Polisen utreder olyckan som grovt vållande till annans död.

Dödsolyckan – föraren misstänks för grovt vållande till annans död
”Vi har mist en glädjespridare.” Så står det på ett brev som sitter nedstucket bland ljus och blommor vid platsen där en person miste livet efter den våldsamma olyckan i Onsala natten till söndag.

TV-klipp och nyheter



Det var 03.16 natten till söndag som olyckan inträffade på Onsalavägen i höjd med Konvalecensvägen. Bilen med två unga män for av vägen och kraschade in i en friggebod.

Under söndagen uppgav polisen att brottsrubriceringen var olovlig körning, grov vårdslöshet i trafik och vållande till annans död.

Eventuell olovlig körning, det vill säga att sakna körkort för det fordon man framför, vill polisen idag, måndag inte kommentera.

– Det vi jobbar med initialt är grov vårdslöshet i trafik samt grovt vållande till annans död. Sedan får vi samla ihop alla uppgifter som finns. Det är mycket spekulationer och rykten igång och vi vill inte fastna i den fällan, säger förundersökningsledare Andreas Gabrielsson, trafiksektionen i Göteborg.

Grovt brott


När någon omkommer i en trafikolycka så upprättas automatiskt en anmälan om vårdslöshet i trafik av normalgraden. Nu har polisen alltså valt en hårdare brottsrubricering.

– Grov vårdslöshet och grovt vållande ligger lite högre och är baserat på de uppgifter vi har just nu, säger Andreas Gabrielsson.

Flera ungdomar ska höras


Förundersökning pågår och olycksbilen genomgår en teknisk undersökning för att man ska hitta eller kunna utesluta om fordonet har några fel.

– Vi ska också hålla kompletterande förhör idag och framöver. Vi pratar med personer som på ett eller annat sätt finns med i den grupp av ungdomar som är inblandade, säger Andreas Gabrielsson.

Är det fler ungdomar som är inbladade i olyckan?
– Nae. Det är ungdomar som umgåtts till och från och det är fester lite här och var och de rör sig mellan varandra. Vi ska försöka bena ut det, säger Andreas Gabrielsson.

Föraren som överlevde olyckan vårdas fortsatt på sjukhus. Hans tillstånd är allvarligt men stabil. Han har ännu inte kunnat höras av polisen, på grund av skadeläget.

Vänner och bekanta till de drabbade har lämnat blommor och ljus vid olycksplatsen.

Två gånger idag (måndag) har Sahlgrenskas presstjänst bekräftat att läget för föraren är allvarligt men stabilt. Senaste bekräftelsen klockan 13.21

Läs också:

Paret efter olyckan: "Rena mardrömmen"

 

TV-klipp och nyheter

Utsatt jobb – men Krister trivs med att vara polis
NYHETER 2024-03-29 KL. 09:00
Premium

Utsatt jobb – men Krister trivs med att vara polis

Samarbeten nyckeln till att vinna kamp mot brottsligheten

Påskbrasa eller ris – så beslutar kommunen
NYHETER 2024-03-27 KL. 14:00
Premium

Påskbrasa eller ris – så beslutar kommunen

Åtta har sökt dispens – tre har fått avslag

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | HANDBOLL 2024-03-28 KL. 21:35
Mittsexan duckade mardrömsslutet
Premium | KULTUR & NÖJE 2024-03-28 KL. 18:00
Påskparty inledde påsklovet

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse Kronér gör sin egen grej och bjuder in favoritartisterna till sköna kvällar på Tjolöholm.