SPORT 2022-06-22 KL. 19:00

Ny tävling på ridklubben – vill rusta upp anläggningen

Av Eric Andersson

Nu står det klart att Kungsbacka ridklubb arrangerar kvalhoppningarna till ponny-SM under sommaren. Ridklubben vill även utveckla sin anläggning på ett antal punkter för att bland annat underlätta arbetet vid större tävlingar.

Ny tävling på ridklubben – vill rusta upp anläggningen
Förra året arrangerades ponny–SM på Kungsbacka ridklubb. I år har klubben åtagit sig att hålla i kvalhoppningarna. Arkivfoto: Oliver Marshall

RIDSPORT. Att det arrangeras större ridtävlingar på Kungsbacka ridklubb börjar bli mer regel än undantag. I höstas arrangerade ridklubben ponny-SM vilket är en av landets största tävlingar. När sedan Göteborg horse show ställdes in tog Kungsbacka ridklubb på sig att arrangera de nationella klasserna i samband med Kungsbacka Grand Prix.

Tack vare ett gediget arrangemang vid nyss nämnda tävlingar står det nu klart att kvalhoppning till ponny SM kommer arrangeras på Kungsbacka ridklubb helgen vecka 27.

– Det är en större ponnytävling där det igår ett ridningskval till ponny-SM. Vi kommer under lördagkvällen även arrangera en konsert med ett lokalt coverband, det blir ett trevligt litet sommarevent, säger klubbchef Louise Paris.

Tänker framåt

Men det händer mer än så på Kungsbacka ridklubb som vill fortsätta utveckla sin anläggning. En uppgradering av ljudanläggningen samt ett påbörjat arbete med ett miljöanpassat bevattningssystem är redan igång. Framöver finns det ytterligare tre huvudpunkter som önskas genomföras i anläggningsutvecklingen.

När det arrangeras större tävlingar på ridklubben har klubben hittills hyrt in 120–150 utomhusboxar som de gästande ryttarna i sin tur hyr av ridklubben. Med långa transporter, upp- och nedmontering samt rengöring blir det både tidskrävande och oekonomiskt. Därför siktar ridklubben på att av praktiska, miljövänliga och ekonomiska skäl införskaffa egna, permanenta boxar.

– Det är väldigt viktiga punkter för att kunna bibehålla en hög standard som tävlingsarrangör. Komforten i de boxar vi hyr in är inte kanonbra och det kostar pengar. Det är inte bara vid tävling det hade varit användbart utan det hade hjälp till att utveckla vår vardagliga verksamhet också, säger Paris.

Prioritering

Ett större garage för service och förvaring av anläggningsmaskiner står högst upp på prioritetslistan. Sista punkten på listan som presenterats för kommunen över anläggningsutvecklingen är att skapa verksamhetsanpassade lokaler för teoretisk utbildning i den vardagliga verksamheten.

– När man utvecklar anläggningen krävs maskiner därefter, plus att ytor där vi vanligtvis förvarar maskiner kommer försvinna om vi bygger permanenta boxar.

Hur mycket kan ni göra av egen ekonomisk kraft?
– Föreningen har en god ekonomi och kan göra mycket själva. Men i och med att kommunen äger anläggningen måste vi få med oss dem på tåget. Vi har ett bra sammarbete med kommunen och har förhoppningar om att hitta en bra lösning, säger Louise Paris.LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE I SPORT

Premium | SPORT 2023-05-28 KL. 14:00
Dramatik med krascher under folkrace
Premium | SPORT 2023-05-17 KL. 09:55
Klubban som driver många till vansinne
Premium | SPORT 2023-05-16 KL. 20:58
Talangen slog till i Skåne efter drama
Premium | SPORT 2023-05-14 KL. 16:01
Krossade motståndet på hemmaplan
Premium | SPORT 2023-05-14 KL. 14:00
Judotalangens fullträff på NM

Fler nyheter

SENASTE TV-NYHETERNA

Risk för ras – vägsträcka måste flyttas
NYHETER 2023-05-30 KL. 07:42
Premium

Risk för ras – vägsträcka måste flyttas

Sjönära villa mest uppmärksammad
KULTUR & NÖJE 2023-05-29 KL. 20:00
Premium

Sjönära villa mest uppmärksammad

Konstnärer ställer ut vid Tjolöholm i sommar
NYHETER 2023-05-29 KL. 18:00

Konstnärer ställer ut vid Tjolöholm i sommar

Sjuka träd ska fällas vid Stadshuset
NYHETER 2023-05-29 KL. 14:00

Sjuka träd ska fällas vid Stadshuset

Butikslokaler till salu i centrala Kungsbacka
NYHETER 2023-05-29 KL. 11:45
Premium

Butikslokaler till salu i centrala Kungsbacka

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Dyrare pendla till övriga Halland

Dyrare pendla till övriga Halland

Från i april gjorde Hallandstrafiken om zonsystemet kraftigt. Det innebar en förenkling och billigare resor för många hallänningar. Men för kungsbackabor som pendlar söderut kan det bli tusentals kronor dyrare varje år.