NYHETER 2023-02-17 KL. 19:35

Nu drar stormen in över Kungsbacka

Av Julia Sandstén Vikberg

Ett träd har fallit över Varbergsvägen, vattnet har stigit i ån och vissa tåg har ställts in. Mer än så har Otto inte ställt till med i Kungsbacka än så länge. Men stormens styrka väntas öka under kvällen.

Nu drar stormen in över Kungsbacka
Tidig fredagskväll var läget fortfarande rätt så lugnt i Kungsbacka. Foto: Montage

Nu har stormen Otto, som kan få vindbyar på över 30 meter per sekund, dragit in över Halland och Kungsbacka. SMHI har utfärdat en orange varning då stormen bland annat kan leda till påverkan på trafiken, strömavbrott, fallna träd och risk för flygande föremål. Vid 19.30-tiden fick räddningstjänsten ett larm om att ett träd hade fallit över Varbergsvägen.
– Det ligger ett träd över halva vägbanan och över gångvägen, säger Christer Dyrfelt, larm- och ledningsoperatör på Räddningstjänsten.

Annars hade räddningstjänsten vid 19.30-tiden inte fått in några rapporter om incidenter i Kungsbacka kopplat till stormen. Inte heller polisen har fått några sådanna rapporter.
– Det har varit lugnt än så länge, säger Anna Hammarbäck, polisens presstalesperson i region Väst.

Norra Halland har tidigare rapporterat om att Öresundståg har ställt in alla tåg till och från Kungsbacka från klockan 18.00 på fredagen till 12.00 på lördagen. Dock går Kungsbackapendeln som vanligt.
Norra Halland har även skrivit om att kommunen har säkrat upp inför kvällen och natten genom att sätta upp det mobila översvämningsskyddet längs med Kungsbackaån i Kolla för att det inte ska bli översvämning. På tidig fredagskväll kunde man se att vattnet hade stigit i ån, men det fanns inga rapporter om översvämningar.

Enligt SMHI:s prognos ska kulmen nås runt midnatt. Vid 21-tiden blåste det upp mot 27 sekundmeter i byarna i Kungsbacka-trakten. Men det värsta verkar smita söder om Kungsbacka.
– Den senaste modellkörningen visar på att det kraftigaste stråket med vindar har förflyttats något söderut, säger Emma Härenstam, meteorolog på SMHI till GP.
SENASTE TV-NYHETERNA

Så många åker fast vid fartkamerorna
NYHETER 2023-03-29 KL. 07:45

Så många åker fast vid fartkamerorna

Därför bryter anfallaren med allsvenska klubben
FOTBOLL 2023-03-28 KL. 21:30
Premium

Därför bryter anfallaren med allsvenska klubben

Övervakning med kamera i hemmet en gråzon
NYHETER 2023-03-28 KL. 20:00
Premium

Övervakning med kamera i hemmet en gråzon

Personuppgifter kan ha läckt vid haveri
NYHETER 2023-03-28 KL. 18:00

Personuppgifter kan ha läckt vid haveri

Finalen av Vi i Femman sänds från Kungsbacka
NYHETER 2023-03-28 KL. 15:20

Finalen av Vi i Femman sänds från Kungsbacka

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Hunden Sigge trivs med att vara hemma igen

Hunden Sigge trivs med att vara hemma igen

Ettårige schäfern Sigge sprang iväg i samband med en trafikolycka i januari. Medan matte Johanna Almtén låg på sjukhus drog ett stort sökpådrag igång. Sigge observerades flera gånger under det ett och ett halv dygnet han var borta, men det var först när han såg Johanna som han vågade sig fram. – Det går inte att beskriva hur underbart det kändes.