NYHETER 2023-01-24 KL. 12:05

Intensivt letande efter schäfer som smet efter olycka

Av Johanna Simonsson

I samband med trafikolyckan på E6 vid Stråvalla under måndagen smet en schäfer i väg. Många är engagerade i letandet i närheten av Frillesås och under tisdagen fortsätter jakten på hunden.

Intensivt letande efter schäfer som smet efter olycka
Therese Almström , Lis Kalen, Chanelle Stirling och Malin Werdien lyssnar på när Susanne Mårtensson ger förslag på hur de ska fortsätta sökandet efter Sigge. Foto: Johanna Simonsson

Det var under måndagen som det inträffade en trafikolycka på E6 vid Stråvalla strax söder om Frillesås. Flera fordon var inblandade och bland annart fattade en mindre lastbil eld. Samtidigt smet schäferhunden Sigge från platsen och den har ännu inte hittats. I sociala media har engagemenaget varit stort och även polisen har varit inblandad i sökandet efter hunden.
– Vi har inte fått någon information om att hunden är hittad, och poliser från Varberg var där i samband med olyckan, säger Cornelia Strandfors, stationsbefäl i Kungsbacka.
Vid 11-tiden under tisdagen startades ett lite mer organiserat letande, där bland annat hundägarens arbetskamrat Chanelle Stirling och flera andra personer var med.
– Det har varit väldigt många som vill hjälpa till. Vi var ute i natt också och många sluter upp för att hjälpa till, säger Chanelle Sterling.
– Det är verkligen helt otroligt. Vilka eldsjälar! Det ger hopp - både om att hitta Sigge och om mänskligheten, instämmer Therese Almström som också jobbar med hundägaren.
Hon har med sig sin hund Molly som träffar Sigge varje dag på kontoret.
– Förhoppningen är att hennes lukt ska locka fram Sigge.


Schäfern Sigge försvann efter en trafikolycka under måndagen. Foto: Privat.


Malin Wedrien är en annan volontär som deltog i sökandet. Hon har ingen koppling till ägaren men har själv hund.
– Jag såg det på sociala medier och när man har hund själv, som jag har, så blir man väldigt berörd. Jag hade velat ha hjälp om det var min hund som var borta, säger hon.
Vid lunchtid letade man i närheten av ridhuset i Rya, Frillesås, efter att hunden vid flera tillfällen setts i området. Efter några timmars sökande föreslog Susanne Mårtensson, en av volontärerna, att bästa sättet att fortsätta sökande var att dela upp sig.
– Vi måste veta att han är kvar i området. Det bästa är att vi parkerar oss i olika bilar runt om i området för att titta om vi ser honom.
Hon berättar att hon deltagit i över 300 sök under de senaste sju åren och ger flera tips till de andra volontärerna.
När Sigge fortfarande inte hittats efter klockan 13 valde volontärerna att avsluta sökandet för denna gången. En foderplats och kläder ifrån ägaren har lämnat på platsen, i hopp om att det ska hjälpa Sigge komma tillbaka.

Uppdatering 20.00:
Sigge har synts till i området på Gustafs väg, mellan Almedalsvägen och Frillesåsvägen. Det har lagts ut mat och en bädd som han ska röra sig i närheten av. En av Sigges hundkompisar, Molly, var på platsen för att försöka locka honom. Planen var att Molly skulle gå själv, kopplad i en lång lina, för att Sigge skulle komma fram till den ensamma Molly. Men planen gick inte riktigt i lås.
– Nej, Molly blev lite feg. Jag tror hon blev lite mörkrädd och gick bredvid oss hela tiden istället. Nu ska vi istället försöka få upp någon sorts "fälla". Jag vet inte riktigt vad det innebär ännu, men det verkar som att det är något med kött som förhoppningsvis kan locka honom, säger Therese Almström som är på plats i området under tisdagskvällen.
Kollegorna till Sigges ägare har sedan hans försvinnande letat efter honom vid flera tillfällen. Foto: Johanna SimonssonSENASTE TV-NYHETERNA

Ny konceptbutik öppnar i ”guldhuset”
NYHETER 2023-02-05 KL. 11:55

Ny konceptbutik öppnar i ”guldhuset”

Hanhalshjärtat:
ISHOCKEY 2023-02-04 KL. 20:00
Premium

Hanhalshjärtat: "Jag har saknat hockeyn när jag var borta"

Aranäs fullträff – tog skrällpoäng som kunde varit mer
HANDBOLL 2023-02-04 KL. 18:47
Premium

Aranäs fullträff – tog skrällpoäng som kunde varit mer

Aranäs gick upp i serieledning efter onödig dramatik
HANDBOLL 2023-02-04 KL. 16:12
Premium

Aranäs gick upp i serieledning efter onödig dramatik

Anders Axén fick hantera påsk-kravallerna
NYHETER 2023-02-04 KL. 10:00

Anders Axén fick hantera påsk-kravallerna

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | VÅRD 2023-02-05 KL. 12:30
Margreth förlorade kamp om specialvård

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Polisen: Här gör Kungsbackaborna fel i trafiken

Polisen: Här gör Kungsbackaborna fel i trafiken

På E6 sker i särklass flest trafikolyckor. Och hastighetsöverträdelse är den vanligaste typen av böter som polisen utfärdar. Henrik Stilling, operativ samordnare på Kungsbackapolisen, berättar om de vanligaste misstagen kungsbackaborna gör i trafiken, var de missar stopplikt och vilka som är de farligaste vägarna i kommunen.