Kungsbacka DFF hade 270 minuter på sig att säkra poängen. De behövde fyra för att nicka in första matchbollen. Det är klart nu – 2019 spelar Kungsbacka DFF i allsvenskan. 



FOTBOLL: ELITETTAN


Västerås BK30 – Kungsbacka DFF 2 – 6



Skulle Kungsbacka DFF snubbla på slutet? En poäng var allt som behövdes för att säkra det historiska avancemanget till allsvenskan. De hann inte ens att bli nervösa innan deras främsta vapen visade sig ännu en gång. Klara Andrup ordnade en hörna. Ida Petterssons vänsterfot prickade ur-KDFF:aren Lina Gerhardsson. Hon som varit med från starten hittade krysset med nicken.


Två och en halv minut var spelade. 90 sekunder senare var det dags igen. Andrup fixade hörnan, Ida Pettersson skickade iväg sin inåtskruvade vänster, Lina Gerhardsson stoppades men Emma Kullberg dök upp på den bortre stolpen och nicken satt över Västeråsmålvaktens huvud.


Kungsbacka DFF tog fasta på möjligheterna. Sara Nilsson knoppade in trean efter ett långt inkast. De orangea kunde njuta. Det återstod 70 minuter av matchen, men det här var över.


Poängen var i hamn – Kungsbacka DFF kunde bara vänta på slutsignalen som förkunnade var de redan visste. Föreningen startade 2013.


2019 spelar KDFF för första gången någonsin i allsvenskan.


– Det är helt fantastiskt! Det är så mycket känslor på en och samma gång, säger Lina Gerhardsson.




Läs allt om Kungsbacka DFF:s avancemang i tisdagens tidning.