KRÖNIKOR 2024-09-27 KL. 15:30

Krönika: Tror de att Kungsbacka stänger 21.59?

Av Stefan Pettersson

Krönika: Tror de att Kungsbacka stänger 21.59?
Stefan Pettersson

TV-klipp och nyheter

Först och främst tycker jag det är helt rätt att stänga parkeringshuset Linden nattetid. Visst är det tråkigt för ungdomarna som vill hålla till där, men närboende som störs måste få mer lugn och ro. Däremot, varför bomma igen klockan 22? Det är knappast som så att hela Kungsbacka går och lägger sig 21.59. I måndags var jag på fotboll i Göteborg (ja, jag håller tyvärr på Blåvitt). Som tur var konstaterade jag i förra veckan att det var omöjligt att parkera i p-huset, eftersom jag skulle mött en stängd port vid utfarten. Och fotbollsmatchen var inte värd några 800 kronor extra för att öppna porten…

Nu löste jag hemresan på annat sätt, men är det verkligen rimligt att inte kunna parkera i p-huset om du jobbar kväll, är på ett sent evenemang eller jobbar som funktionär när exempelvis Aranäs eller Hanhals spelar? Fullständigt orimligt, om du frågar mig. Och när det ska vara konserter i nya arenan, ska då besökarna parkera på annan plats? Visserligen är inte ens nya arenan påbörjad, så det finns gott om tid att ändra stängningstiden innan det problemet uppstår. Men det finns helt klart förbättringspotential när det gäller p-husets öppettider.

Parkeringsplatser finns det självklart på andra platser, så det går att komma runt problemet. Men att resecentrum bommar igen klockan 20 i stället för som tidigare klockan 23 verkar helt galet. En av Västtrafiks presskommunikatörer berättar att orsakerna är att resecentrum upplevs som otryggt om kvällarna och att få använder det. Men blir det då mer tryggt om resecentrum stängs? Knappast. Snarare tvärtom. Här har Västtrafik tänkt fel, om någon nu har tänkt till…

Det är bara att hålla med liberalen Tommy Rydfeldt: ”Det är som att sticka huvudet i sanden – man blundar och flyttar ut problemen på perrongen där resenärer känner sig än mer otrygga.”

Vi får se vad som händer. Västtrafik vill ha in synpunkter. Här är min: gör om och gör rätt. Resecentrum ska vara öppet till 23. Är det otryggt, skaffa väktare.

Ha en trevlig helg.

Stefan Pettersson, chefredaktör



TV-klipp och nyheter

Eldsjälar ger hjälp till besökare på sjukhuset
NYHETER 2024-09-26 KL. 19:00
Premium

Eldsjälar ger hjälp till besökare på sjukhuset

"En jättestor uppgift som värmer hjärtat"

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | SPORT 2024-09-27 KL. 11:00
Är det i år löftet ska bestämma sig?

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Polisen följer grupp med unga  – kopplas till kriminalitet

Polisen följer grupp med unga – kopplas till kriminalitet

Polisen har de senaste åren följt en grupp ungdomar i Hålabäck som polisen ser en problembild kring. Några av dem kan kopplas till narkotikahantering eller annan kriminalitet. Två av ungdomarna bor på adressen som besköts i augusti. – Vi jobbar, i samverkan med sociala myndigheter, med att hjälpa dem i rätt riktning, säger lokalpolisområdeschefen Johanna Hennix.