KRÖNIKOR 2023-07-27 KL. 18:00

Krönika: Magisk kväll med världsstjärnor

Av Ronny Karlsson

Krönika: Magisk kväll med världsstjärnor

TV-klipp och nyheter

För ungefär ett år sen sa min dotter att hon så gärna skulle vilja se Coldplay i concert. De skulle spela på Ullevi juli 2023. Biljetterna skulle släppas mot slutet av augusti 2022 och skulle jag kunna tänka mig att gå och se dem med henne?

Nu var det så att jag väl kände till några av deras låtar, men har aldrig tänkt tanken att faktiskt betala för att se dem spela live. Men så kom jag på att det skulle vara en rolig julklapp till henne.

Så jag ställde mig i den digitala kön när biljetterna släpptes och efter ”bara” en timme var det min tur. De mer betalbara biljetterna var redan borta, så klart, och jag undrade vad jag skulle göra. Men precis då kom meddelandet att de skulle ha en extra konsert, så jag slog till. Två biljetter, kanske inte de allra bästa platserna, men det skulle bli Coldplay.

Jag brukar inte avslöja vad jag har köpt till någon, men är det en riktigt bra present, har jag oftast svårt att hålla ”hemligheten” för mig själv. Sambon och jag kom ju överens att det skulle bli en julklapp, men inte ens en halvtimme efter att dottern kom hem från skolan höll jag på att explodera: ”Du gissar aldrig vad jag har köpt!!”

Det var den julklappen, så vi fick hitta på något annat till jul.

Den 11 juli var det äntligen dags. Jag kan inte säga att jag var super sugen att åka in till Göteborg, särskild eftersom det regnade, men vi tog bussen och gick den sista biten mot Ullevi.

Under hela min uppväxt har jag fått höra att det är bättre att vara en kvart för tidigt, än en minut för sent, så när dörrarna skulle öppna klockan 17, var vi redan där.

Jag har varit på en hel del konserter under mitt liv, men den senaste måste ha varit för minst 25 år sen. Jag kan väl inte förväntas komma ihåg hur man gör och när man ska vara på plats? Så vi satt och väntade på att de två förbanden skulle börja och sen Coldplay.

Första artistens uppträdande var inte min stil alls och jag blev ganska glad när hennes uppträdande var slut. Andra artisten tyckte jag var jättebra, och efter en liten paus till kom de på scenen: Coldplay. Jag kan säga att jag är omvänt. Vilket band, vilken musik och vilken show. Hela uppträdandet var bara magiskt. Atmosfären var otroligt, och blev förstärkt av ett LED-armband man fick när man kom in. Den lös i olika färger och tändes så att man såg armband som lös över hela arenan. Noggrant programmerat så att det blinkade i takt med musiken och ibland blev det vågar av olika färger som rullade igenom publiken.

Jag hade svårt att somna när vi kom hem. Så många intryck och låtarna som fanns kvar i mitt huvud.

Coldplay har fått sig ett nytt fan och om de kommer till Göteborg igen, är jag den första som ställer sig i kön för att köpa biljetter.
LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE I KRÖNIKOR

Premium | KRÖNIKOR 2023-09-24 KL. 11:00
Krönika: "Vi ses på rum 35"
Premium | KRÖNIKOR 2023-09-19 KL. 19:00
Krönika: En helt korkad förändring
Premium | KRÖNIKOR 2023-09-16 KL. 15:00
Krönika: Dags att skaffa barnbarn
Premium | KRÖNIKOR 2023-09-15 KL. 14:00
Krönika: Hur digitala kan vi bli?

Fler nyheter

MEST LÄSTA KRÖNIKOR

Fler nyheter

TV-klipp och nyheter

Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka
VÅRD 2023-10-04 KL. 11:00
Premium

Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende
VÅRD 2023-10-04 KL. 08:10
Premium

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende

Frågan är om detaljplanen tillåter ägarnas nya idé

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2023-10-04 KL. 12:45
Utdragen strid om återvinning i Särö
Premium | VÅRD 2023-10-04 KL. 11:00
Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Det började med ett egenbyggt växthus på 800 kvadratmeter. Nu handlar det om betydligt större ytor för Arvidssons i Fjärås där krukväxter drivs upp året runt. – Nej, jag har inte tröttnat på blommor, det är alltid lockande att plocka hem några. Azalea är en favorit, säger grundaren Arne Arvidsson.