Det var i onsdags i förra veckan som en 19-årig kille vid 23-tiden blev rånad på sin träningsväska utanför Elof Lindälvs gymnasium.

– Han blev angripen av flera män. En utdelade ett slag som träffade honom i ansiktet och han fick ett knivhugg i armen, sa David Lorentz, gruppchef för utredning, polisen i Kungsbacka, till Norra Halland dagen efter.

Redan under torsdagen greps en 20-årig man misstänkt för rånet och i söndags häktades han vid Halmstad tingsrätt, på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel och stöld.

Dömd för flertalet rån

20-åringen är väl känd av polisen sedan tidigare. Tillsammans med flera andra killar var han med och begick en serie rån mot butiker och privatpersoner i Kungsbacka och Göteborg under 2018. Flera av rånen begicks när han var på rymmen från ett HVB-hem, där han placerats enligt LVU (lagen om vård av unga).

Han dömdes till sluten ungdomsvård i 1 år och 6 månader för bland annat fyra rån, försök till rån och ett grovt rån. I november 2019 var straffet till fullo verkställt.

Dömd för stöld

I fredags fick polisen tag på ytterligare en misstänkt. En 19-årig kille.

– Han hämtades in till förhör och anhölls senare samma dag, säger Lars Liffner, utredare, polisen i Kungsbacka.

Under måndagen häktades även han misstänkt för grov misshandel och stöld.
Även han är sedan tidigare känd av polisen. I april 2018 dömdes han till sluten ungdomsvård för stöld, efter att ha krossat en ruta och stulit en dator från en skola. Även 19-åringen har varit omhändertagen enligt LVU och placerad på ungdomsanstalt som han upprepade gånger rymt ifrån.

I söndags greps den siste misstänkta för brotten, också en 20-årig kille från Kungsbacka. Han anhölls av åklagare samma dag och kommer ställas inför häktningsdomstol.

Tidigare Flera anhållna för knivrånet

Tidigare17-åring inför rätta för sex rån

TidigareDöms för Lollipop-rån 

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.