Annons

Gratis juristråd till diskriminerade

Har du blivit orättvist behandlad, eller diskriminerad? Då kan du vända dig till Rättighetscentrum för att få juridisk rådgivning – helt kostnadsfritt. Verksamheten startar den första september.

Nyheter | 26 Augusti 2020 07:02

Har du blivit orättvist behandlad. Då kan du vända dig till Rättighetscentrum för att få hjälp.

FOTO: Pixabay

Det är statliga Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor som gett Rättighetscentrum Halland uppdraget att motverka diskriminering och ge avgiftsfri rådgivning.

Stöd, råd och föreläsningar

Hit ska den som blir diskriminerad och/eller orättvist behandlad kunna vända sig för att få stöd och gratis juridisk rådgivning.

Verksamheten invigs vecka 36. För att markera starten håller Rättighetscentrum då fem miniföreläsningar i tre av Hallands kommuner – Halmstad, Varberg och Falkenberg.

Föreläsningarna har sin utgångspunkt i diskrimineringsgrunderna kön, ålder, funktionsnedsättning, etnicitet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning samt könsöverskridande identitet eller uttryck.

Finns runt om i hela länet

Antidiskrimineringsbyråer finns redan på 17 andra platser i landet. Studieförbundet ABF blir huvudman för Rättighetscentrum Halland.

Den nya verksamheten ska bedrivas i hela länet. Utöver huvuduppdragen, att motverka diskriminering och ge kostnadsfri rådgivning till alla som behöver hjälp, ska Rättighetscentrum Halland hålla kurser och utbildningar för privatpersoner, ideella verksamheter, företag och den offentliga sektorn. Allt för att bidra med kunskap och stöd i arbetet mot diskriminering och uppfyllandet av de mänskliga rättigheterna.

Mer information hittar du på Rättighetscentrums webbplats.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Kroppen ett viktigt verktyg för kommunikation

Skola Det kan vara svårt att tala inför en grupp och lätt att bli stressad och nervös. ...

Politik för unga sätts under luppen

Skola Snart är det dag för Kungsbackas åttondeklassare och tvåorna på gymnasiet att känna efter lite extra hur ...

Deppigt värre

Fotboll I den 93: minuten hände det som inte fick hända. Lindome släppte in dagens andra mål vilket ...

Storförlust men inte utspelade

Fotboll Onsala BK åkte ner till Skåne för att ställa sig mot seriens kanske bästa lag, nä...

Löpvilja trots värme

Sport Det fanns en stor löpvilja när den 124:e upplagan Kungsbackaloppet gick av stapeln. Trots dryga trettio grader tog ...
Annons