POLITIK 2022-12-06 KL. 20:41

Het debatt om påstått hot

Av Kristian Alm

Hotade s-politikern Ermin Škoric en kvinnlig politiker på vårdnämndens möte i oktober? Det påstod nämndens ordförande Hravn Forsne från talarstolen på tisdagskvällen. Škoric avvisade hela beskrivningen och ifrågasatte vad som är rimligt att säga i en fullmäktigedebatt.

Het debatt om påstått hot

TV-klipp och nyheter

Attacken mot Škoric kom när Forsne skulle svara på en interpellation (fråga) från Škoric där han ifrågasatte arbetet med att rekrytera personal och skapa en god arbetsmiljö inom vården. Forsne svarade först traditionsenligt på frågorna, men sen tog hans anförande en minst sagt ovanlig vändning.
Han hävdade att Ermin Škoric på vårdnämndens möte i oktober hade gått hårt åt en tjänsteperson, och att en kvinnlig allianspolitiker i nämnden då anklagat Skoric för härskarteknik. Efter mötet skulle Škoric ha konfronterat den kvinnliga kollegan och upprepade gånger sagt att det kunde gå illa för henne om hon fortsatte på det sättet.
Kommen så långt försökte fullmäktiges ordförande Anders Ekström lite lamt få slut på anklagelserna, men Forsne fortsatte i ännu högre tonläge:
– Škoric använder kvinnor som offer när det gynnar hans parti, men förkastar dem när det inte passar! Ska det vara så att man som kvinna ska vara rädd för att kritisera?
Det var många i fullmäktige som drog efter andan, och undrade hur Ermin Škoric skulle hantera situationen. Han var dock på ytan lugn, och menade att det var ytterst märkligt att hävda att han hotat någon. Han menade också att han och den kvinnliga politikerkollegan talat om saken och var överens om att ingen hotat.
Anders Ekström försökte än en gång föra tillbaka diskussionen till sakfrågan, men Ermin Škoric ville avsluta med att ifrågasätta Ekströms hanterande av angreppet.
– Ska man inte strypa ordet när någon börjar anklaga en annan för hot? Det tycker jag är anmärkningsvärt.
Ekström lovade fundera på hanteringen, och därefter lyckades man glida över till sakdiskussionen om personalsituationen på Vård- och omsorgsförvaltningen.
Se artikel om polisanmälan!LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE I POLITIK

Premium | POLITIK 2023-08-08 KL. 14:30
Moderatpolitiker hoppar av
Premium | POLITIK 2023-06-14 KL. 18:00
Debattglädje när budgeten spikades
Premium | POLITIK 2023-06-09 KL. 06:59
MP vill energispara i budget för 2024
Premium | POLITIK 2023-05-30 KL. 19:00
S vill satsa även överskottet
Premium | POLITIK 2023-05-23 KL. 07:45
Nej till vårdförslag från S och SD

Fler nyheter

TV-klipp och nyheter

Klik venligst
Tore fortsatt fast i hemmet – kan tvingas flytta
NYHETER 2023-09-22 KL. 11:55
Premium

Tore fortsatt fast i hemmet – kan tvingas flytta

88-åringen nekas bostadsanpassning

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | HANDBOLL 2023-09-22 KL. 21:59
En högkaratig målvaktsmatch
Premium | NYHETER 2023-09-22 KL. 19:46
Eksta får årets planetskötarpris

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Här är årets vinnare av arkitekturpriset

Här är årets vinnare av arkitekturpriset

Tusen invånares röster har avgjort vilka byggnader som får årets arkitekturpris från Bygg- och miljöförvaltningen. Vinnarna korades på Tullens innergård under strålande sol och högtidliga former under lördagen.