Annons

Onsalaparet döms för kokain i hemmet

Paret hade en stor mängd kokain i garderoben. Mannen döms till tre års fängelse. Kvinnan däremot döms enbart till dagsböter.
Nyheter | 30 Januari 2019 11:00

300 gram kokain och cirka 100 gram MDMA hittades i parets garderob. Foto: Polisen

 

Ett par hade en stor mängd kokain i garderoben i sitt hem i Onsala. Nu döms mannen till tre års fängelse för grovt narkotikabrott. Kvinnan däremot döms enbart till dagsböter. 

 

Det var i september som polisen hittade nästan 300 gram kokain och cirka 100 gram MDMA i en garderob i parets hem. Både mannen och kvinnan påträffades även påverkade av narkotika.

 

I tingsrätten medger mannen att han förpackat och förvarat förpackningarna som innehöll narkotika, men uppger att han inte visste vad de innehöll. Tingsrätten bedömer inte det som trovärdigt utan dömer mannen till tre års fängelse för grovt narkotikabrott, ringa narkotikabrott och rattfylleri.

 

Kvinnan frias däremot för grovt narkotikabrott. Kvinnan förnekar att hon har något med narkotikan i garderoben att göra och tingsrätten menar att det inte går att bevisa det motsatta. Hon erkänner dock att hon var påverkad av narkotika när hon togs och döms för ringa narkotikabrott. Straffet blir att betala dagsböter.

 

Läs mer: Packade kokain – åtalas för grovt narkotikabrott

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Ytterligare två häktades för grovt narkotikabrott

Nyheter De två kungsbackabor, en 29-årig kvinna och en 26-årig man, som igår begärdes häktade – på ...

”Svårast är att nöja sig”

Nöje & Kultur Hon har hållit på med musik så länge hon kan minnas. Nu har Sophie Apell, elev på Lö...

Debatt: Var smittades de som dött?

Debatt Angående artikel och statistik i NH 20/5–20 om coronaläget. Smittskyddsläkare Maria Löfgren beskriver läget som fortsatt ...
Annons