NYHETER 2023-02-23 KL. 14:28

Chef spred nakenbilder – döms till dagsböter

Av Ronny Karlsson

En kungsbackabo fick sina nakenbilder spridda på internet av chefen på jobbet. Nu döms chefen till skadestånd och dagsböter för olaga förföljelse.

Chef spred nakenbilder – döms till dagsböter
En person döms för att ha spridit nakenbilder på en av de personer han var chef för. Arkivbild: Norra Halland

Chefen som är i 40-årsåldern ska vid minst 17 olika tillfällen ha spridit bilder via Instagram, där kungsbackabon varit helt eller delvis naken på bilderna. Detta ska ha skett under det första halvåret 2021.

Kungsbackabon har i förhör berättat om hur han fick kontakt med en person på nätet som kallade sig Olivia, och det är i den kontakten som bilderna skickats. Efter en tid började kungsbackabon att misstänka sin chef för att stå bakom det kontot och även sprida bilderna. Bland annat försvann kungsbackabons telefon vid ett tillfälle och när den eftersöktes var telefonen i samma rum som chefen befann sig i.

I det läget ingrep en annan person med ansvar på arbetsplatsen, den nu dömde chefen blev av med sitt jobb och telefonen lades undan tills polisen kopplades in.
Med hjälp av bland annat spårning av IP-adresser och skärmdumpar drev åklagaren ärendet i tingsrätten, och nu har det slagits fast att den åtalade chefen gjort sig skyldig till olaga förföljelse.

Tingsrätten skriver i domen att brottet motsvarar ett straffvärde på tre månaders fängelse, bland annat med tanke på att den dömde mannen varit chef över brottsoffret. Men bland annat tack vare att chefen tidigare är ostraffad, stannar domen vid dagsböter på totalt 22 200 kronor. Han ska också betala ut ett skadestånd på 30 000 kronor plus ränta.


SENASTE TV-NYHETERNA

Fängelse väntar efter knivhot på krogen
NYHETER 2023-03-29 KL. 07:04
Premium

Fängelse väntar efter knivhot på krogen

Sofia uppfyller drömmen om en rockabillysalong
FAMILJ 2023-03-28 KL. 20:45
Premium

Sofia uppfyller drömmen om en rockabillysalong

Konflikt om kamera –
VÅRD 2023-03-28 KL. 19:00
Premium

Konflikt om kamera – "vill att mamma mår bra"

Inför avgörandet – värvar från rivalen
HANDBOLL 2023-03-28 KL. 16:22

Inför avgörandet – värvar från rivalen

Bra betyg till förskolor – föräldrarna nöjda
NYHETER 2023-03-28 KL. 14:45

Bra betyg till förskolor – föräldrarna nöjda

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Hunden Sigge trivs med att vara hemma igen

Hunden Sigge trivs med att vara hemma igen

Ettårige schäfern Sigge sprang iväg i samband med en trafikolycka i januari. Medan matte Johanna Almtén låg på sjukhus drog ett stort sökpådrag igång. Sigge observerades flera gånger under det ett och ett halv dygnet han var borta, men det var först när han såg Johanna som han vågade sig fram. – Det går inte att beskriva hur underbart det kändes.