NYHETER 2021-12-08 KL. 18:00

Åtalas för trafikolyckan där vännen dog

Av Julia Sandsten Vikberg


Han hade 1,33 promille alkohol i blodet och inget körkort, men satte sig ändå bakom ratten men sin vän som passagerare. Det slutade med att bilen kraschade in i en friggebod, och att vännen dog. Nu åtalas den 21-åriga mannen för bland annat grovt vållande till annans död för den tragiska olyckan i Onsala.

Åtalas för trafikolyckan där vännen dog
Efter dödsolyckan i Onsala låg ljus, blommor och brev vid platsen där mannen miste livet. Foto: Arkivbild Norra Halland

TV-klipp och nyheter

Enligt mannens utsago om den aktuella kvällen hade han tittat på fotboll med några vänner när han blev hungrig och lånade en väns bil utan att fråga för att köra till en hamburgerrestaurang. Han hade inte körkort och hade druckit lite öl men tänkte att restaurangen låg nära, att han inte kände sig påverkad och att han hade övningskört massor. Efter måltiden hämtade han upp en vän med bilen och körde hemåt. Han körde på Onsalavägen i hög hastighet och när han kom in i en kurva for bilen av vägen och kraschade in i en friggebod. Mannens vän dog i kraschen.

Det var söndagen den 21 februari som olyckan inträffade. Nu åtalas mannen för grovt vållande till annans död, grov vårdslöshet i trafik, grovt rattfylleri och olovlig körning. Polisens provtagning har visat att mannen hade 1.33 promille alkohol i blodet när han körde bilen. Polisen har genom att använda ett digitalt simuleringsverktyg också beräkat att mannen körde i en hastighet på 112 kilometer i timmen på Onsalavägen, där den begränsade hastigheten är 50 kilometer i timmen.

TV-klipp och nyheter

Påskbrasa eller ris – så beslutar kommunen
NYHETER 2024-03-27 KL. 14:00
Premium

Påskbrasa eller ris – så beslutar kommunen

Åtta har sökt dispens – tre har fått avslag

Ny asfalt på E6 - så ska nytt trafikkaos undvikas
NYHETER 2024-03-27 KL. 12:45
Premium

Ny asfalt på E6 - så ska nytt trafikkaos undvikas

Projektledaren: "Störningarna vi hade fjol vill vi inte ha igen"

Guldpress för Onsalabon
SPORT 2024-03-27 KL. 09:13

Guldpress för Onsalabon

Fler nyheter