Annons

Kungsbackas högste politiker köpte sex – avgår

Moderaten Hans Forsberg, kommunstyrelsens ordförande, har köpt sex. Nu lämnar han alla sina politiska uppdrag.

Blåljus | 24 Maj 2020 20:02

Hans Forsberg lämnar alla politiska uppdrag.

FOTO: Arkivbild Bengt Karlsson

Kommunstyrelsens ordförande Hans Forsberg lämnar alla sina politiska uppdrag. Han har köpt sex och har accepterat ett strafföreläggande för köp av sexuell tjänst.

Vid 23-tiden i lördags kväll fick polisen ett larm om en misstänkt lägenhetsbordell i Örgryte.

Enligt Göteborgs-Posten ska Hans Forsberg och flera andra män ha stoppats utanför lägenheten vid ett tillslag. Hans Forsberg polisanmäldes för köp av sexuella tjänster.

– Efter det som hänt har jag inte längre förtroende i partiet och är beredd att ta konsekvenserna. Jag är väldigt ångerfull, men beredd att stå för mitt misstag, säger Hans Forsberg i ett pressmeddelande.

– Det som han har gjort är oacceptabelt. Även om detta är en personlig tragedi för en partikollega och vän, så är vi helt överens om att Hans måste lämna alla de politiska uppdrag han har för vårt parti, säger förbundsordförande Mikaela Waltersson i samma pressmeddelande.

Hans Forsberg har varit kommunstyrelsens ordförande i Kungsbacka i drygt fem år.

– Hans har varit en god partikollega som jag har uppskattat att arbeta tillsammans med, men förtroendet är förbrukat och nu behöver vi i Kungsbackamoderaterna tillsammans hitta nya lösningar, säger moderaternas gruppledare i Kungsbacka Lisa Andersson.

Läs även:

Hansson (C) träder in som kommunstyrelsens ordförande

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Förlust i sista – nu blickar Lindome uppåt

Fotboll Kanske var det motivationen som tröt då det inte fanns något att spela för. Efter förlust ...

Våldsam 20-åring åtalas för misshandel och rån

Kungsbacka 20-åringen tyckte att en annan kille ”kollade snett” på honom. Mer behövdes inte för att ynglingen skulle ...

Utvecklade webbutiken under coronatiden

Jobb & Pengar När Kungsmässan byggde ut flyttade Jencic till den nya delen. Och trots att många inom handeln drabbats ...
Annons