Populära krögare tar över golfrestaurang
Av Christina Nordwall
Deras koncept är att laga svensk husmanskost från grunden. Nu tar ägarna till populära Classic i Frillesås över Sjögärde golfrestaurang.
– Det är bitterljuvt, vi har så många goa gäster men vi hoppas att få se dem här istället, säger Kenan Delizaimovic som driver restaurangen tillsammans med Mats Lembäck.
UTSIKT. Kenan Delizaimovic och Mats Lembäck (saknas på bild) har planer för terrassen. "Tänk att ha en grill här och titta ut över utsikten", säger Kenan.
Foto: Christina Nordwall
Kenan och Mats lärde känna varandra när de spelade datorspel på nätet. Båda var redo för nya utmaningar i livet och bestämde sig för att göra något ihop.
– Vi märkte tidigt att vi är lika och att se Mats, som är en erfaren kock, laga mat är helt magiskt, säger Kenan som sköter andra delar av verksamheten.
Ett år Nu är det ett år sedan de öppnade Restaurang Classic i Frillesås och konceptet har gått hem hos gästerna. Restaurangen har gått bra och fått många stammisar. Däremot har inte samarbetet med fastighetsägaren fungerat och när de fick frågan om att ta över golfrestaurangen tvekade de inte.
– Vi tar med oss det trevliga och varma som vi byggt upp i Frillesås hit till Sjögärde. De gäster som har bil kan ju komma hit, det är värre för våra goa stammisar som inte har det. Vi får väl åka och hämta eller be någon annan stammis, säger Kenan Delizaimovic som grejar för fullt inför öppningen den 1 november.
Många idéerPersonalstyrkan består av fyra personer och två extra vid behov. Lokalen är dubbelt så stor som den i Frillesås och ägarna har många idéer inför framtiden. De kommer att fortsätta med quiz- och trubadurkvällar, det är snart dags för julbord och ett bröllop är redan inplanerat.
– Och här ute på terrassen ska vi ha en grill i sommar. Vi kommer servera lunch men också erbjuda à la carte på fredag och lördag kväll. Målet är att ha öppet så mycket som möjligt, minst tills den sista bollen kommer in. Vi ser bara möjligheter, säger Kenan Delizaimovic.