Annons

Glädjeämnet stavades Wennerholm

En gång är ingen gång sägs det. Men Adam Wennerholm hade svårt att göra mer för att sudda ut minnet av Rasmus Thorbjörnsson.

Handboll | 15 September 2021 22:05

Adam Wennerholm hade show i öppningsmatchen.

FOTO: Christian Johansson

Att det fanns frågetecken för hur HK Aranäs skulle klara sig utan Rasmus Thorbjörnssons målskytte var självklart. Högersexan slutade trea i skytteligan. HK Aranäs valde att ersätta med Hugo Bengtsson som var andraval i Önnered. Bengtsson ihop med oprövade Adam Wennerholm fick den otacksamma uppgiften att fylla skyttekungens skor. Tränaren Jerry Hallbäck valde 21-årige Adam Wennerholm i premiären.

Just det valet kunde inte ha blivit bättre. Högersexan inledde med att leverera från kanten – sedan tog han över straffskyttet och inledde med att retsamt flippa sjumeterskastet.

– Det var bara att gå dit och sätta dit den, jag har gjort det förr. Jag tyckte han stängde där jag ville skjuta, så jag fick korrigera, säger han om den retsamma straffen.

Sitt livs match

Det var bara början – Adam Wennerholm tog hand om två straffar och nio lägen i öppet spel. Samtliga överlistade Alingsåsmålvakterna. Doldisen lämnade premiären med elva mål. elva mål var vad han gjorde på hela förra säsongen.

– Det kändes bra. När jag väl får förtroendet vill jag visa att jag kan också.

Vad är förklaringen till elva fullträffar?
– Jag går in för att debutera på riktigt i år. Sedan var jag taggad på att spela inför publik och att få visa upp oss och mig själv. Jag hade en go inställning och det blev ju bra.

Blev du extra taggad med tanke på att Rasmus Thorbjörnsson, som du ska ersätta, fanns på andra sidan?
– Både jag och nej. Vi är goda vänner sedan förra säsongen men det är klart jag vill visa mig för honom. Så litegrann ändå.

Efter ett segdraget dopingtest lämnade Adam Wennerholm ändå Alingsås tomhänt. Sitt livs match gav noll poäng i tabellen. – Det suger, men vi kommer inte sluta att kämpa för det.

 

Läs mer om premiären här.

Och här.

Läs fler sportnyheter här.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Tränarskifte i Särökometerna

Handboll Mikael Rudvall var med och lotsade Särökometerna HK:s herrar från bottenlag i trean till avancemang till ...

Sanslös dramatik – Aranäs avgjorde i sista sekunden

Handboll Det är sekunder kvar på klockan när Alexander Lindén får tag på bollen och uppfattar att Adam ...

Jerry Hallbäcks huvudbry

Handboll Ska HK Aranäs rå på Alingsås HK borta behöver de rutinerade pjäserna kliva fram. Trion Philip ...
Annons