Annons

Mardrömsperioden förstörde premiären

HK Aranäs fick en flygande start. Sedan saktades de ner – för att därefter stå helt stilla. vad var det som hände?

Handboll | 15 September 2021 21:25

HK Aranäs var till slut aldrig nära i premiären.

FOTO: Christian Johansson

Matchfakta: Handbollsligan

Alingsås HK – HK Aranäs 31 – 24 (16–9)
Målskyttar, HK Aranäs: Adam Wennerholm 11, Oscar Gentzel 4, Erik Karelius 3, David Florander 2, Johan Ericsson, Petter Donaldson, Jesper Gustavsson, Tobias Thorbjörnsson

Aranäsbekantingen Mikael Franzén placerade sitt nyförvärv från HK Aranäs som högernia i offensiven och som tvåa i försvaret. Mums, sa Oscar Gentzel som var lysande i matchupptakten. Först ordnade 22-åringen en straff, han fyllde på med två avstämda skott innan han tvingade ut Alingsåsnyförvärvet Rasmus Thorbjörnsson och serverade lillebror Tobias Thorbjörnsson ett friläge i luckan bakom. HK Aranäs hade fått en smakstart – ledning 6–4.

Franzén agerade och skickade in lagkaptenen Johan Nilsson, vilket fick till följd att Rasmus Thorbjörnsson hamnade på sin vanliga kantposition. David Florander brände – hemmalaget kontrade. Den förre Aranässpelaren Rasmus Thorbjörnsson mot vännen Daniel Bergquist. Kungsbackalagets målvakt fick händerna på skottet men den slank in. Marginalerna var till Alingsås fördel – men premiären kokade inte ner till marginaler. David Florander prickade in en inledande straff innan han mattades. Det var noll spelmål, en bränd straff och en halkning i ett omställningsläge innan det var pausvila.

– Det var tufft, säger han.

Efter att Johan Nilsson kom in var det bara Adam Wennerholm som agerade ett hot. 9–9 var det efter 20 minuter. Nio minuter senare hade HK Aranäs hittat nätet noll gånger – dessutom var det hela havet stormade i försvarsleden. Rasmus Thorbjörnsson placerade enkelt in 16–9 till AHK.

– Vi hade sagt att att vi skulle gå på Rasmus. Johan är en bättre försvarare, men det borde gå ändå. De täppte till det hålet, vi svarade dåligt på deras förändring, säger Florander.

Vad saknade ni offensivt?
– De lyfte högt med sina tvåor, så som ytternia stod det en så fort man fick bollen. Vi hittade inte in bakom. Det behöver man, för kommer man inte förbi vinner de duellerna, säger högernian.

David Florander minskade avståndet till två bollar efter vilan. Men HK Aranäs nosade aldrig riktigt på poängen. Philip Jonsson lämnade mållös och med sex assist.

– Vi tappade i första halvlek för att vi inte gjorde mål på våra lägen. Att det blev sex måls underläge var inte rättvist, men det handlar om att göra mål på lägena. Sedan var vi för sjysta bakåt.

 

Läs mer om premiären här

Och här

Läs fler sportnyheter här.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Kungsbacka padel club expanderar

Sport Sedan tidigare har Kungsbacka padel club tre utomhusbanor på sin anläggning. Från och med november kommer dessutom ett ...

Katten Sauron blev skjuten med hagelgevär

Nyheter Åsa Forsséns katt Sauron blev dålig och blödde. Hos veterinären visade det sig att han blivit ...

Duellen som kan avgöra seriefinalen

Fotboll Den ena har gjort 21 mål på åtta matcher och den andra är en viktig kugge i ett försvar ...
Annons