Lindome öppnade höstsäsongen med en tuff bortamatch mot Tvååkers IF. Och det blev en match som avgjordes på tillfälligheter.

Ihab Naser låg bakom Lindomes offensiv. Arkivfoto: Anton Lorentzson.

FOTBOLL: DIV 1 SÖDRA Tvååkers IF – Lindome Gif 4 – 3
Det blev en tuff uppvakning från sommaruppehållet för Lindome Gif som reste söder om Varberg för att ta sig an tabelltrean Tvååkers IF i höstsäsongens första drabbning. Och det blev en mardrömsstart.

Det skilde sig inte mycket mellan lagen rent spelmässigt men sen skulle olyckan vara dubbelt framme för Lindome.

– De gör 1–0 på en hörna och sen 2–0 på ett inlägg från frispark. Vi är för dåliga där och får inte bort bollen och de får med sig ett psykologiskt viktigt mål till halvtidsvilan, säger Ekblad.

2–0-målet kom nämligen på tilläggstid i den första halvleken genom att bollen först gått i stolpen och sedan via ryggen på Lindomemålvakten David Olsson. Så det var med nedstämt humör man gick ut till halvtidsvila. Och med en nästintill omöjlig uppgift mot laget som inför matchen hade släppt in näst flest mål i hela serien.

Och oturen var framme igen för bara tio minuter in i den andra halvleken gjorde hemmalaget även 3–0, där och då var det nog inte många som trodde att Lindome skulle mäkta med något.

– Vid 3–0 är det många mörka tankar, medger Ekblad.

Men istället för att hänga med huvudena krigade Lindome på. Och efter en individuell prestation av Ihab Naser lyckades mittfältaren fixa en straff.

– Han gör det bra, fintar bort sin gubbe och blir fälld bakifrån, säger Ekblad.

Robert Lipovac var säker från straffpunkten och nu började det hända grejer på riktigt. Fem minuter efter Lipovac straffmål var det återigen Ihab Naser som var hjärnan bakom Lindomes anfallsspel. Mittfältaren hittade fram till inhoppande Fredrik Zanjanchi som gjorde sitt första mål för säsongen.

Men upphämtningen stannade inte där för Lipovac blev tvåmålsskytt i matchen när anfallaren var kvickast på en retur från hörna och efter det saknades det inte ytterligare chanser för Lindome.

– Vi är nära flera gånger. VI har en boll på mållinjen och jag måste säga att jag är nöjd med vår insats. Det känns som vi har hittat tillbaka till vår identitet i Lindome igen, säger Ekblad.

Men istället för en av säsongens mäktigaste upphämtningar så slutade det hela med ett nytt nederlag när Tvååker utnyttjade ett läge som uppstod när de svartvita inte fokuserade.

– Det är oturligt, det blir ett missförstånd när vi har inkast på egen planhalva och de får ett friläge som vår målvakt räddar men de slår in returen, säger Ekblad.

Chanserna fanns för Lindome att kvittera matchen men resultatet blev till slut 4–3 till hemmalagets favör och det innebär inte bara en tappad poäng utan även sin elfte förlust i seriespelet för säsongen.

Men Ekblad och Lindome tar med sig den positiva reaktionen som laget stod för vid underläge 3–0 och han ser positivt på fortsättningen.

– Jag är stolta över killarna. De reser sig i den här matchen trots att de har en tuff säsong i ryggen, de samlar sig och fortsätter ösa på. Och jag tycker att sett över hela matchen är vi minst lika bra om inte bättre i vissa delar. Fortsätter vi så här så kommer vi att börja vinna fotbollsmatcher, säger han.

Och det bör dem göra illa kvickt. Laget ligger nämligen på nedflyttningsplats efter att halva säsongen har spelats.

Matchfakta: Division 1 Södra
Tvååkers IF–Lindome Gif 4–3 (2–0)
1–0 (26), 2–0 (47), 3–0 (54), 3–1 (63) Robert Lipovac, 3–2 (68) Fredrik Zanjanchi, 3–3 (72) Robert Lipovac, 4–3 (86)