BANDY 2022-02-11 KL. 22:04

Slutspelsdrömmen krossad för Frillesås

Av Eric Andersson

För att drömmen om slutspel skulle leva vidare behövde Frillesås besegra Motala på Sjöaremossen. En uppgift som hemmalaget inte lyckades med och nu får Frillesås förlita sig på andra resultat för att undvika kvalspel till allsvenskan.

Slutspelsdrömmen krossad för Frillesås
Frillesås lyckades inte besegra Motala. Foto: Eric Andersson

Mycket stod på spel när Motala gästade Sjöaremossen under fredagskvällen. Med två matcher kvar att spela av grundserien fanns det fortsatt tre möjliga utfall för Frillesås: slutspel, färdigspelad säsong och nytt kontrakt eller kvalspel neråt.

Det var en trevande matchinledning utan farliga målchanser åt något håll. Men sedan öppnade matchen upp sig en aning och Frillesås började alltmer hota motståndarförsvaret. Bollen letar sig dock inte in och i stället var det Motala som tog ledningen efter 21 minuter. Några minuter senare gjorde utökade bortalaget ledningen och det såg mörkt ut för Frillesås.

– I början är det ganska tillknäppt och sedan blir vi lite jagande i och med att de går upp i ledning, säger Adrian Emretsson, spelare i Frillesås.

Och jagandet gav resultat omgående. Sergey Pochkunov tryckte in en hörna och kort därpå satte Fredrik Brandin kvitteringen efter ett vackert Frillesåsanfall. När domaren blåste för halvtidsvila var ställningen 2–2 efter en jämn första halvlek.

– I och med att vi har hämtat upp tvåmålsunderläget känner vi oss väldigt starka och går ut med en bra känsla till andra halvlek, säger Adrian Emretsson.

Bra start på andra

Tio minuter in i den andra halvleken tar Frillesås ledningen genom Mattias Johansson. Därefter har hemmalaget ett flertal möjligheter att utöka men bollen letar sig inte in bakom Jussi Aaltonen i Motalamålet.


Frillesås hade bud på fler mål men bollen ville inte in.


Ineffektiviteten straffade sig och efter 71 minuter kvitterar Motala och matchen går i stå.

– När Motala kvitterar märker man väldigt tydligt att de är nöjda med en poäng och bara vill spela på resultatet, säger Emretsson.

I slutet av matchen försöker Frillesås trycka på för ett ledningsmål men lyckas inte få in bollen i mål. Matchen slutar 3–3 och lagen tar med sig varsin poäng från Sjöaremossen.

– Det stämmer inte riktigt för oss idag och Motala är ett bra bandylag. Jag är nöjd att vi krigar till oss en pinne idag, säger Adrian Emretsson.

Är ni nöjda med en poäng?

– Så som tabellen ser ut är det klart att vi gärna hade tagit två poäng. Men sett till hur matchen blev idag kan jag inte säga annat än att en poäng är helt okej idag.

Slutspelsdrömmen krossad

Drömmen om slutspel är nu borta och för Frillesås del blir det till att hålla tummarna för att resultaten i veckans matcher går deras väg för att på så vis undvika kvalspel. Bollnäs och Hammarby, som för närvarande ligger på kvalplatserna, har två respektive tre matcher mindre spelade än Frillesås.

– Det kommer hända väldigt mycket kommande vecka som vi inte kan styra över. Givetvis hoppas man att resultaten går rätt väg men framför allt måste vi fokusera på att försöka skrälla i Västerås nästa helg, säger Emretsson.

Hur ska ni lyckas med det?

– Vi måste sätta defensiven och styra av deras lägen och fokusera på fasta situationer. Mot topplagen måste vi göra ett par mål på fasta för att vinna.

Att behöva förlita sig på andra lags resultat och inte kunna påverka själva blir jobbigt. Samtidigt mår Frillesåskropparna bra av en dryg veckas vila efter ett intensivt spelschema senaste tiden.

– När tabellen ser ut som den gör vill man så klart vara med och kunna styra hur det går men kroppen kommer må bra av lite vila. Både vår massör och vår läkare har haft en del att göra senaste tiden, säger Adrian Emretsson.


Matchfakta: Elitserien
Frillesås BK – Motala 3 – 3 (2–2)
0–1 (21), 0–2 (28), 1–2 (31) Sergey Pochkunov, 2–2 (35) Fredrik Brandin, 3–2 (55) Mattias Johansson, 3–3 (72)
Publik: 755

TV-klipp och nyheter

Målar med händerna
KONST 2024-04-17 KL. 19:00
Premium

Målar med händerna

BLÅLJUS 2024-04-17 KL. 12:45
Premium

"Jag är inte en kaninkokerska"

Kvinna åtalas för ofredande efter Tindermöte

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2024-04-18 KL. 19:30
Snart klart med toaletter och duschar
Premium | MILJÖ 2024-04-18 KL. 18:30
Fiskgjusarna är på plats i fjorden
Premium | SPORT 2024-04-18 KL. 15:00
Klassikern ser ut att locka 900 löpare
Premium | KRÖNIKOR 2024-04-18 KL. 14:00
Nyckelfrågan är om ilska hjälper

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse Kronér gör sin egen grej och bjuder in favoritartisterna till sköna kvällar på Tjolöholm.