ÅSIKTER 2022-05-07 KL. 13:00

Krönika: Minnesvärd shoppingrunda

Av Ulrika Wahlström

Krönika: Minnesvärd shoppingrunda

Plötsligt händer det! Egentid för shopping. Jag använder inte inköpslistan jag har med mig. I min ålder behöver man inte bara göra knipövningar, man bör träna minnet också.
Jag går in på den nyare delen av Kungsmässan. Det gnisslar högt när jag går över det vackra stengolvet, men det låter lika eländigt om alla andra som bär gympaskor. Jag sugs in i en butik fylld med klänningar. Jag ska på bröllop till helgen och är osäker på om den klänning jag köpte förra helgen på en AW och klädafton, duger. Jag dras som en magnet mot en tjusig klänning. Den påminner mig om något… Men! Det är ju exakt en sådan jag har köpt! Jag tar det som ett tecken på att jag redan har hittat rätt.

Jag faller inte för reklam, men jag hade inte varit på Kungsmässan denna dag om det inte vore för ett mejl från en av sportaffärerna, som berättade om ”20 procent på löparskor”. Sådant lägger jag på minnet! I affären i fråga lägger en ung säljare ner tid på att jag ska förses med passande skor. När jag ska betala visar det sig att just de här skorna inte är på rea, men de verkar fotriktiga, så jag slår till ändå.
Jag träffar på en väninna under skoprovningen och vi slår följe in i nästa sportaffär. Man vill ju spana in utbudet här med. Här är det 25 procent på precis allt. Även på sådana skor jag precis har köpt! Självklart är det ju smartast att köpa dem här. Hur pinsamt det blir det inte att nu gå och lämna tillbaka de andra skorna? Min kompis föreslår att jag ska lämna tillbaka dem om någon vecka. Men, nej, tänk om jag skulle glömma av det?

Jag är tillbaka i den första sportaffären. Jag hamnar öga mot öga med just ”min” säljare. Jag säger att tyvärr är konkurrenten 500 kronor billigare. Jag vill lämna tillbaka skorna. Hon är lika trevlig som innan och önskar mig lycka till med löpningen. Jag jobbar som säljchef och mitt hjärta går sönder lite. Hon har verkligen gjort sitt yttersta för att hjälpa mig, inte kränga. Det ingår ju inte i hennes jobb att göra en konkurrensanalys. När jag går nästan ropar jag: ”Du har gjort ett toppenjobb!” och tillägger ”Vi köper ofta fotbollsskor här!”.
Plötsligt minns jag inköpslistan, men tittar inte på den. Jag minns ändå; hårkräm! Den har precis ”nästan” tagit slut. Vis av erfarenhet har jag klippt upp tuben. Då räcker krämen i över en vecka till. Tänk att man kan åka till månen, men inte göra en vettig tub, tänker jag irriterat och köper alltså en ny sådan usel tub.

Jag lämnar köpcentret med gnisslande steg. Säger man inte att om skorna knarrar är det för att man inte har betalat för dem? Jag har i alla fall betalt en rejäl slant för de skor jag har i den medhavda påsen. Ja, det blev två par från sportaffär nummer två, för med sådan rabatt intalade jag mig glatt att jag tjänade på det. Bra service var det också!
Hur minns man var man har parkerat på Kungsmässan? Förr fanns det skyltar med P1, P2 och så vidare. Jag brukade minnas att jag stod på ”P”… Nu ser jag ingen skylt alls. Kanske finns det ett system som jag har missat?
Tyvärr fungerade inte minnesträningen ”inte-titta-på-inköpslistan” fullt ut. Jag kom hem utan det tvättmedel vi verkligen behövde.
SENASTE TV-NYHETERNA

Snart dags för kulturfestival igen
KULTUR & NÖJE 2022-05-27 KL. 10:00

Snart dags för kulturfestival igen

Kanske privatisering - men inte nu
KULTUR & NÖJE 2022-05-27 KL. 07:00

Kanske privatisering - men inte nu

Nya arbetssätt ska ge fler tillgång till Kulturskolan

Resor under pandemin blev till bok
KULTUR & NÖJE 2022-05-26 KL. 17:00

Resor under pandemin blev till bok

Åsabon Jan Hansson hittade nya favoritstäder

Delad pott på Tingbergsvallen
SPORT 2022-05-26 KL. 14:27

Delad pott på Tingbergsvallen

Sommarbar med fokus på lokal öl i Åsa
NYHETER 2022-05-26 KL. 14:00

Sommarbar med fokus på lokal öl i Åsa

Misstänkt kvinnomisshandel
BLÅLJUS 2022-05-26 KL. 10:44

Misstänkt kvinnomisshandel

Victor Palm satsar på film i Los Angeles
FAMILJ 2022-05-25 KL. 20:00

Victor Palm satsar på film i Los Angeles

”Mål behövs men resan är det viktiga”

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

NYHETER 2022-05-27 KL. 16:00
Lanbit i gång igen

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Fångar legendarer under promenad

Fångar legendarer under promenad

Det är ”raidhour” och utanför Villa Solbacka har ett 20-tal personer samlats. Ikväll finns chansen att fånga legendariska Pokémon. – Vissa Pokémon måste man vara flera för att fånga, tanken med det är att man ska samarbeta, säger Malin Börjesson som i stort sett dagligen spelar Pokémon GO.