ÅSIKTER 2022-04-02 KL. 15:00

Krönika: Helhetsansvar efterlyses

Av Ingrid Höglind

Krönika: Helhetsansvar efterlyses

Vi har fått ett nytt fint badhus i Kungsbacka, det är jag jätteglad för. Jag köpte ett årskort för att regelbundet kunna gå dit. Vattenträningen är vad jag vill gå på. Men tro inte att jag är garanterad den bara för att jag regelbundet betalar en löpande avgift. Nej då, några kurser att anmäla sig till finns inte, utan vartenda pass man vill vara med på måste bokas för sig tidigast 72 timmar innan det ska äga rum. Vecka ut och vecka in! Eftersom passen är för få för att ta emot alla som vill träna måste man, för att komma med, boka på sekunden, då platserna släpps. Ett evigt stressande, men jag utsätter mig för det och kommer ofta med. När jag gör det är jag mycket nöjd och instruktörerna har jag idel lovord för. Jag skulle dock vara ännu nöjdare, om jag kunde boka in mig för hela regelbundna perioder eller annars om betydligt fler vattenträningstider fanns. Det måste vara möjligt, så dyrt som det är att vara med.

Visserligen får jag mycket och kan även gå på gym för samma peng, men det har jag inte bett om. Jag är bara intresserad av vattenträning, motionssimning, bastu och bubbelpool. Varför ska en massa annat oönskat blandas in? Antagligen för att det inblandade förtaget Medleys koncept ska följas.
Det jag inte förstår är varför badhuset ska ha delad drift mellan Medley och kommunen. Det leder bara till oklarheter. När jag i receptionen bad om att en klocka skulle komma upp utanför bastun, så som det var i gamla simhallen, blev svaret att dom inte fick sätta upp en sådan, utan att jag skulle vända mig till kommunen. Samma svar fick jag, när ett duschmunstycke gick sönder. Jag kontaktade kommunen och det tog nästan ett halvår innan klockan kom upp och flera veckor innan duschmunstycket åtgärdades. Men varför ska jag som kund behöva bry mig om vem som sköter vad? Finns det ingen fungerande kommunikation mellan Medley och kommunen? En anläggning kan inte skötas genom att man skyller på att någon annan har ansvar för det som ska göras.

Kommunikationen inom Medley verkar inte heller vara bra. När jag härom veckan suttit på helspänn för att sekundsnabbt fånga plats i ett vattenträningspass, fanns det plötsligt inte. Jag frågade i receptionen, men där hade man inget svar på varför. Många telefonsamtal och till slut kom svaret att det skulle vara stängt för simtävling. Varför det inte stod på webben blev min fråga. Det står under avvikande öppettider, blev receptionistens svar, trots att hon alldeles nyss själv inte hade känt till svaret på min fråga. Efter lite letande hittade jag det till slut på en oansenlig lista sist efter en mängd av öppettider för olika aktiviteter i huset. Ingen hade tänkt på att fronta det avvikande, så att kunderna snabbt kunde upptäcka det.
– Lägg ut ett tydligare meddelande nu då, föreslog jag.
– Nä, det kan inte jag, sade receptionisten.
– Ring då den som kan, sade jag. Det tog en halv vecka innan ett tydligt meddelande kom ut. Hur svårt kan det vara och hur lång tid kan det ta i datorernas sekundsnabba värld? Ska inte alla anställda i en anläggning ha helhetssyn på vad som händer, inte minst personalen i receptionen?

SENASTE TV-NYHETERNA

Snart dags för kulturfestival igen
KULTUR & NÖJE 2022-05-27 KL. 10:00

Snart dags för kulturfestival igen

Kanske privatisering - men inte nu
KULTUR & NÖJE 2022-05-27 KL. 07:00

Kanske privatisering - men inte nu

Nya arbetssätt ska ge fler tillgång till Kulturskolan

Resor under pandemin blev till bok
KULTUR & NÖJE 2022-05-26 KL. 17:00

Resor under pandemin blev till bok

Åsabon Jan Hansson hittade nya favoritstäder

Delad pott på Tingbergsvallen
SPORT 2022-05-26 KL. 14:27

Delad pott på Tingbergsvallen

Sommarbar med fokus på lokal öl i Åsa
NYHETER 2022-05-26 KL. 14:00

Sommarbar med fokus på lokal öl i Åsa

Misstänkt kvinnomisshandel
BLÅLJUS 2022-05-26 KL. 10:44

Misstänkt kvinnomisshandel

Victor Palm satsar på film i Los Angeles
FAMILJ 2022-05-25 KL. 20:00

Victor Palm satsar på film i Los Angeles

”Mål behövs men resan är det viktiga”

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

NYHETER 2022-05-27 KL. 16:00
Lanbit i gång igen

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Fångar legendarer under promenad

Fångar legendarer under promenad

Det är ”raidhour” och utanför Villa Solbacka har ett 20-tal personer samlats. Ikväll finns chansen att fånga legendariska Pokémon. – Vissa Pokémon måste man vara flera för att fånga, tanken med det är att man ska samarbeta, säger Malin Börjesson som i stort sett dagligen spelar Pokémon GO.