Annons

Nilsson blir utlandsproffs

Sara Nilsson blev under torsdagsmorgonen klar för den italienska Serie A-klubben Florentia San Gimignano.

– Känslan var att om jag inte gör det nu kanske jag aldrig gör det, säger hon till Norra Halland.

Fotboll | 16 Januari 2020 12:09

Sara Nilsson är klar för spel i italienska Serie A.

FOTO: Florentia San Gimignano

I december var Sara Nilsson på plats hos sin nya klubb för att provträna. Och de senaste två veckorna har hon varit på plats i Florens med vetskapen om att hon ska tillhöra klubben resten av säsongen som avslutas i maj. Men övergången blev först officiellt under torsdagssmorgonen då pappersarbetet dragit ut på tiden.

– Det känns rätt och är något som jag vill göra. Jag kommer att få en massa nya erfarenheter. Samtidigt är det lite speciellt att komma in när halva säsongen redan är spelad, säger Nilsson vars nya klubb ligger på en sjundeplats i tabellen.

Den tidigare KDFF-spelaren är en av åtta utländska spelare i Florentia San Gimignano men den enda svenskan.

Finns värre städer att bo i än Florens?

– Ja, verkligen. Det är såklart viktigt vilken stad man kommer till även om fotbollen självklart är prio ett. Men sedan vill man kunna leva ett roligt liv vid sidan om. Och Florens är en jättefin stad och det är jätteroligt att få lära känna en ny plats. Jag har aldrig varit här innan så det är verkligen något nytt, säger Nilsson.

Nu väntar en stor omställning för Nilsson som, inte bara blir utlandsproffs, utan även heltidsproffs för första gången i karriären.

– Det blir en omställning. Jag har alltid velat se vad jag kan göra med fotbollen och när den här möjligheten kom upp så var känslan att om jag inte gör detta nu så kommer jag aldrig att göra det, säger Nilsson.

På lördag kan hon göra debut för sin nya klubb – i ett Florensderby mot tabelltvåan Fiorentina.

Även den finska landslagsmittfältaren Linda Nyman blev under inledningen av året klar för Serie A. Hon skrev på för nykomlingen Inter och kommer att ställas mot Nilssons Florentina i den sista omgången.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Kul för barn med spring i benen

Nyheter I sommar satsar Kungsbacka kommun på att sätta sina yngsta och äldsta invånare i rörelse. 48 ungdomar har ...

Jeremejeff öppnar för flytt hem

Fotboll I helgen blev det klart att Alexander Jeremejeff och hans Dynamo Dresden trillar ur 2.Bundesliga. Nu öppnar han för ...

Lerkils juniorer avgjorde derbyt

Fotboll Ett rutinerat Åsa IF kom med en premiärkross i ryggen. Ett ungt Lerkils IF skulle spela sin första ...
Annons