HANDBOLL 2022-09-26 KL. 15:04

Det oväntade hotet mot Aranäs

Av Christian Johansson

Helsingborgs bäste förre säsongen är skadad. Det har öppnat upp för en linjesuccé i serieupptakten. Kan HK Aranäs få bukt med Jonatan Wilthorn?

Det oväntade hotet mot Aranäs
Viktor Rhodin är en av spelarna som ska försöka stoppa Jonatan Wilthorn. Arkivfoto: Eric Andersson

HANDBOLL. Den före detta Aranästränaren Toni Johansson höll sin linjespelare Eric Westergren Malmberg som lagets främste när de tog steget upp i handbollsligan. Nu håller en knäskada honom borta från planen – ersättaren har imponerat storligen i upptakten. När OV Helsingborg senast spelade i högsta serien, säsongen 2020/21, gjorde linjespelaren Jonatan Wilthorn 18 mål på hela säsongen. Den här inledde han med att sänka Alingsås på bortaplan med tio mål. Det följdes upp med fem fullträffar i hemmapremiären.
– Han har överraskat och gjort det väldigt bra. Han ligger inte och spärrar utan är mer för att falla i luckor, säger Aranäs assisterande tränare Tommy Atterhäll.

Ska ni stå lägre med mittförsvaret då?
– I vissa situationer ska vi såklart vara aggressiva. Men vi får försöka stänga ner hans löpvägar så han inte kan trasa sönder vårt försvar, säger Atterhäll men betonar att de inte kommer göra några större försvarskorrigeringar.

OV Helsingborg och HK Aranäs är båda tippade att slåss i botten.
– Nyckeln blir att vara noggranna med bollen i 60 minuter. det är en fyrapoängsmatch. Vinster mot topplagen är bonus, grunden ligger i att redan från början vinna rätt matcher.


Utsatt jobb – men Krister trivs med att vara polis
NYHETER 2024-03-29 KL. 09:00

Utsatt jobb – men Krister trivs med att vara polis

Samarbeten nyckeln till att vinna kamp mot brottsligheten

TV-klipp och nyheter

Fler nyheter