Annons

Grönt ljus för träningsmatcher

Svenska Fotbollförbundet har meddelat att det är tillåtet att spela träningsmatcher. Vilket går Riksidrottsförbundets rekommendation.

Fotboll | 04 April 2020 17:00

Kungsbacka City FC skulle ha spelat en träningsmatch under lördagen. Istället blev det en internmatch.

FOTO: Jasmin Frljevic

FOTBOLL. I onsdags tog Hallands och Svenska Fotbollförbundet beslutet att lägga ut en skarp rekommendation till fotbollsklubbarna att ställa in alla former av matcher. Detta efter att Folkhälsomyndigheten avrådde från spel i träningsmatcher, tävlingar och cuper. Sedermera öppnade de upp för att träningsmatcher kan genomföras om de samlar färre än 50 personer och de allmänna råden i övrigt kunde följas.

Det fick fotbollsförbunden att tänka om och i fredags gick de ut med återgick till rekommendationerna som gjorde gällande att träningsmatcher var tillåtna att genomföras.

Hallands Fotbollförbund har meddelat att klubbarna tidigast den 10 april kan börja spela träningsmatcher.

Under lördagsförmiddagen skulle Kungsbacka City spela en träningsmatch på Inlag. Den avbokades i redan när det första beskedet om matchernas vara eller icke vara slogs fast.

Men när riktlinjerna återigen ändrades ställde de själva upp med två lag och spelade en internmatch.

– Vi gjorde det mest för att vi ville genomföra matchen för vår egen skull, säger tränaren Stefan Larnelius.

Ett av de allmänna råden som Folkhälsomyndigheten har lagt fram är att undvika närkontakt.

Hur undviker man närkontakt i en fotbollsmatch?

– På träningar kan du göra det med olika övningar. Men när vi har träningsmatcher så vet jag inte hur man ska förhålla sig till det. Det är jättesvårt att komma undan, säger Stefan Larnelius.

Han fortsätter:

– Antingen får man bestämma att man inte får spela, eller så får man spela. Att göra det utan närkamper, då blir det ingen fotbollsmatch.

Kommer ni att överväga att ta en paus?

– Vi kommer att ha ett litet uppehåll vid påsk. Men eftersom det har blivit lite nya förutsättningar så kommer vi att köra matcher varannan helg och fortsätta träna två dagar i veckan för att hålla igång, säger Larnelius.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Så många vill ta del av stödpaketet

Sport Över 4 000 föreningar och närmare 50 specialidrottsförbund har ansökts om regeringens stödmiljoner. – Nu väntar ett gediget ...

Alla med symtom ska kunna testas

Nyheter Under tisdagen höll socialminister Lena Hallengren och Folkhälsomyndigheten pressträff. Budskapet: Fler med symtom ska testas. – Här ...

Studentflak förbjuds helt - "Bra beslut"

Nyheter I dag har Transportstyrelsen hävt de bestämmelser som möjliggör firande på studentflak. Detta på begäran ...
Annons