I 63 minuter var Frillesås BK ur elitserien. Men när allt skulle avgöras var det bygdens pojkar som klev fram. Mattias Johansson assisterade och Fredrik Johansson skickade bollen i krysset och Frillesås till en fortsättning på elitseriesagan.

 

BANDY: KVAL TILL ELITSERIEN

Frillesås BK – Nässjö IF 3 – 2

 

Mattias Johansson fick ett jätteläge efter fem minuter men fick ingen träff. Efter 17 minuter skapade den spelande tränaren sig själv en ny gyllene chans. Mattias Johansson drämde klubban i isen sedan det bara slutat med en hörna.

 

Sjöaremossen gjorde själv för sitt namn – men det var inte regnet som stod för den riktiga kallduschen utan gästernas Linus Nilsson som ur svag vinkel skickade bortalaget till ledning. Frillesås BK var ur elitserien.

Hemmalaget vaskade fram åtta hörnor innan paus – men närmare än någon boll som studsade längs mållinjen kom de inte.

 

Regnet avtog efter paus och Jesper Henriksson lurade bortaförsvaret. Sopren med Oscar Löfqvist gjorde han inget misstag. En förlösande fullträff. Efter en tilltrasslad situation sex minuter senare pillade Olle Hultqvist dit ledningsmålet. Frillesåsfostrade brödraduon Mattias och Fredrik Johansson ordnade trean. Lillebror slog hörnan som lagkaptenen Fredrik Johansson tryckte upp den i krysset.

Det blev fullträffen som räddade Frillesås BK kvar i elitserien.

– Jag ville omfamna hela världen. Det var den härligaste känslan, säger matchhjälten.

Slutminuterna blev dramatiska. Nässjö lyfte in lyror i straffområdet men FBK redde ut stormen.  

– Jag grät typ. Det har varit så mycket press. Man bor i Frillesås och känner så mycket för klubben.

 

Matchfakta

Frillesås BK – Nässjö IF 3 – 2 (0–1)

0–1 (19), 1–1 (58) Jesper Henriksson, 2–1 (64) Olle Hultqvist, 3–1 (67) Fredrik Johansson, 3–2 (72)  

Publik: 630