DEBATT 2024-05-15 KL. 15:00

Debatt: Vi lever i en digital fullmäktigevärld

Debatt: Vi lever i en digital fullmäktigevärld
Genrefoto: Pixabay

TV-klipp och nyheter

Kungsbacka Framtidsparti fick i valet 2022 bara 0,39 % och 0 mandat i kommunfullmäktige. Sannolikt för att man gnäller om det mesta, aldrig har lösningar och struntar i fakta.

Senast gnäller man i Norra Halland på att ledamöterna i kommunfullmäktige tittar i sina mobiltelefoner under sammanträdena och vill att detta ska förbjudas eftersom skolor förbjudit användande av mobiltelefoner under lektionstid.

Man måste helt missat att kommunfullmäktiges sammanträden är helt digitaliserade. Kommunen använder ett röstsystem och digitalt system för handlingar som förutsätter inloggning via mobil, iPad eller dator.

Några ledamöter har med sig dator. Andra iPad eller mobiltelefoner. För egen del använder jag mest den mobil, som har stor skärm, jag köpt för egna pengar.

Man har synpunkter på vilka sidor ledamöterna tittar på. Under en debatt kommer olika påståenden och att söka fakta med mobil, dator eller iPad är helt naturligt. Då är bland annat sociala medier som Facebook en källa. Det händer att ledamöter säger en sak i fullmäktige och en i sociala medier vilket är lätt att kolla. Flera partier kommunicerar också internt via olika appar under sammanträdena.

Att inte förstå digitaliseringen och vilka möjligheter den ger är konstigt för ett parti med framtid i namnet. Och jämföra med skolan blir bara underligt. Skolan använder en massa digitala hjälpmedel men de flesta tycker det är orimligt att elever ägnar sig åt bland annat sociala medier istället för att följa med på lektionerna.

Tommy Rydfeldt (L), ledamot i kommunfullmäktigeTV-klipp och nyheter

Här bjuder Janne och Stefan upp till dans från flaket
NYHETER 2024-06-21 KL. 18:08
Premium

Här bjuder Janne och Stefan upp till dans från flaket

1 000 personer kom till midsommarfesten

Succén: Erik Persson vinner EM-guld
SPORT 2024-06-20 KL. 20:14
Premium

Succén: Erik Persson vinner EM-guld

De fixar midsommarkransen
NYHETER 2024-06-20 KL. 12:45
Premium

De fixar midsommarkransen

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | FOTBOLL 2024-06-20 KL. 22:14
Tappade ännu en ledning till förlust

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Jessica Zandén har fångat familjerna på Särö

Jessica Zandén har fångat familjerna på Särö

Jessica Zandén är känd från en mängd tv-serier, filmer och föreställningar. Sedan några år tillbaka har hon gått in i ett författarskap om sitt älskade Särö och familjerna hon växte upp med. Hon har tagit reda på historiska fakta för att binda samman platsen och människorna över generationer.