DEBATT 2023-08-30 KL. 10:00

Debatt: Kultur måste försvaras

I dagens samhälle finns grupper som vill inskränka på andra människors frihet. Det är allt ifrån att de vill förbjuda olika konstformer till att inskränka på yttrandefrihet eller begränsa unga personers rätt att få lyssna på vad de vill.

Debatt: Kultur måste försvaras
Kultur är frihet och måste försvaras, anser insändarskribenten. Foto: Pixabay

TV-klipp och nyheter

Ungdomar som utsätts för hedersförtryck genom att inte få klä sig, lyssna på musik eller delta på kulturevenemang. Det finns personer som vill förbjuda dragqueens på offentliga platser. Allt detta är förkastligt.

Att själv få välja vad du vill lyssna på är frihet och frihet är demokrati. Genom kulturen får varje individ själv möjlighet till att uttrycka sig, vara kreativ, analysera och våga ifrågasätta normer och värderingar.

Den friheten måste alltid försvaras och därför ska kulturutövare få fortsätta att få ifrågasätta normer och värderingar. Deras roll är att utmana och utveckla vårt samhälle. Ingen ska få bestämma vad som är rätt eller fel inom kultur.

Det är den kreativa och utvecklande delen av kultur som är grunden till ett demokratiskt samhälle. Frihet i att få uttrycka sig och att få delta i det demokratiska samhället, där varje åsikt och tanke är fri. Frihet i att få uttrycka sig.

Hanna Schölander (L), ordförande Driftnämnden Kultur och skola, Region Halland
TV-klipp och nyheter

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende
VÅRD 2023-10-04 KL. 08:10
Premium

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende

Frågan är om detaljplanen tillåter ägarnas nya idé

Lundgren om nya fyraårskontraktet
FOTBOLL 2023-10-02 KL. 14:01
Premium

Lundgren om nya fyraårskontraktet

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Det började med ett egenbyggt växthus på 800 kvadratmeter. Nu handlar det om betydligt större ytor för Arvidssons i Fjärås där krukväxter drivs upp året runt. – Nej, jag har inte tröttnat på blommor, det är alltid lockande att plocka hem några. Azalea är en favorit, säger grundaren Arne Arvidsson.