NYHETER 2022-04-05 KL. 19:41

Två fick dela på första Hållbarhetspriset

Av Christina Forlin

Maleviks förskola avdelning Bojen och K2C får dela på det första Hållbarhetspriset i Kungsbacka kommun. Det delades ut tidigare i kväll under fullmäktigemötet.

Två fick dela på första Hållbarhetspriset
Det var ovanligt många barn i fullmäktigesalen under kvällens möte. Elsa, Viktor, Vilhelm, Maja och Olivia tog emot Hållbarhetspriset tillsammans med förskollärarna Josephine Ljungberg och Ida Johansson. Längst till vänster Lisa Andersson (M), kommunstyrelsens ordförande. Foto: Christina Forlin

TV-klipp och nyheter

Barnen från avdelningen Bojen på Maleviks förskola rev ner applåder när de sprang fram för att ta emot blommor och diplom av kommunstyrelsens ordförande Lisa Andersson.
– De har ordnat julklappar från second hand, adopterat bin och plockat skräp för att nämna något. Att så tidigt prata om hållbarhet ger ringar på vattnet, sa Lisa Andersson.
Med i lokalen fanns även stolta föräldrar och förskollärare förstås. Josephine Ljungberg och Ida Johansson är pedagoger som jobbat med hållbar utveckling och livsstil under tre år, och de tyckte förstås det var roligt att uppmärksammas för sitt arbete.

Delar priset
Avdelning Bojen på Maleviks förskola delar priset med K2C. Det är ett arbetsintegrerat socialt företag, där saker och ting får ett nytt liv och där man arbetar för att skapa nya jobb åt människor som står utanför den traditionella arbetsmarknaden.
Det började med cyklar våren 2017, sedan blev det secondhand-butik och för ett par år sedan även sömnad.
– Vi är stolta och glada över priset, säger verksamhetschef Lars Person som tog emot det tillsammans med ekonomichef Darian Demierre.
Hållbarhetspriset, som ersätter det tidigare miljöpriset, är en sammanvägning av social, ekologisk och ekonomisk hållbarhet. Prissumman är totalt på 10 000 kronor, som de båda pristagarna nu får dela på.


Darian Demierre, ekonomichef på K2C, samt Lars Person, verksamhetschef, var stolta över priset.Kungsbacka kommuns hållbarhetspris

Hållbarhetspriset delas ut till någon eller några som skapar engagemang för ett mer hållbart Kungsbacka. Kriterierna för att nominera till Hållbarhetspriset baseras på de 17 globala målen, som inkluderar alla aspekter av hållbarhet: socialt, ekologiskt och ekonomiskt. 2021 pågick nomineringsperioden mellan 19 oktober och 7 november och nomineringen via kungsbacka.se.


TV-klipp och nyheter

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende
VÅRD 2023-10-04 KL. 08:10
Premium

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende

Frågan är om detaljplanen tillåter ägarnas nya idé

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2023-10-04 KL. 12:45
Utdragen strid om återvinning i Särö
Premium | VÅRD 2023-10-04 KL. 11:00
Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Det började med ett egenbyggt växthus på 800 kvadratmeter. Nu handlar det om betydligt större ytor för Arvidssons i Fjärås där krukväxter drivs upp året runt. – Nej, jag har inte tröttnat på blommor, det är alltid lockande att plocka hem några. Azalea är en favorit, säger grundaren Arne Arvidsson.