NYHETER 2017-06-27 KL. 11:43

Ta vara på stunden

Ta vara på stunden

TV-klipp och nyheter

Då  har äntligen sommarvärmen kommit och vi omfamnar den med stor glädje. Livet blir lite enklare att leva och vi får massor av ny energi. Semestern nalkas och livet är fullt av hopp. Ljusa kvällar inbjuder till att sitta ute på altanen och njuta med nära och kära och den orörda morgonen dagen därpå ropar efter dig. 
Det är något magiskt att kliva upp i ottan när alla andra sover för att smita ut i den orörda morgonen. Har du inte testat så gör det! Det är fullkomligt magiskt och en fantastisk upplevelse. Fåglarna kvittrar och nattdaggen som är kvar i gräset bildar ett sagolikt landskap. Luften är frisk och pigg näst intill krispig. Dina steg är den första rörelsen som bryter natt till dag och du är mitt i det. Du hör din andning och det är snutt på en euforisk känsla. Att bryta morgonen i harmoniska rörelser ger energi till hela dagen, upplevelsen värmer själen och du fylls med glädje när du tänker tillbaka på din stund.

Din kropp fylls med oförstört syre och huden blir alldeles len av sommarbrisen. Tar du handen mot det långa gräset i vägkanten får du de svalkade daggdropparna i din hand som du kan kyla ner din panna med. Morgonen är djurens tid och både hararna ute på ängen och rådjuren i skogsgläntan hälsar dig välkommen likt solens strålar som värmer ditt ansikte. De tittar nyfiket på dig när du springer förbi. 

Morgondimman lättar ifrån sjön du springer jämte. Vattnet ligger helt spegelblankt, du stannar till för att ta en liten sipp törstsläckande friskt vatten. Du får ett galet och ett otroligt sug efter att kliva ur joggingskorna för ett svalkande morgondopp. Vattnet omsluter din kropp och det är nästan en hissnande känsla att sväva fram i vattnet helt ensam. Du fylls av adrenalin, glädje och energi samtidigt som du är tacksam att du tog dig ur sängen för att få vara del av denna upplevelse. 

Morgonen är unik och du är mitt i den. Du knyter på dig skorna igen med ett stort leende på dina läppar. Du känner dig levande stark och självsäker. Dina steg är energifyllda och du är oövervinnerlig. Inget kan stoppa dig nu. Du flyger fram över marken och stegen ökar i takt med dina hjärtslag som bultar hårt. Du har nästan onaturliga krafter. Benen känns lätta, din kropp svarar och dina tankar är positiva. Hela du fylls av kraft och glädje och du vill inte sluta springa. 

Tid och rum försvinner och plötsligt står du där hemma på trappan igen lite småfnissandes och känslan av att du varit lite busig. Du ler ytterligare när du tänker på att du fick möjligheten att uppleva denna unika morgon, din starka kropp och det ljuva vattnet. Nu har du energi för att möta dagen vad den än kommer innehålla, du är lugn och frukosten smakar gudomligt gott i solskenet. Det här är början på en ny vana du inte vill vara utan. Det är nu du lägger grunden för något nytt och du är så värd det. Att du satsar på dig själv kommer absolut ge glädje till dem runt omkring dig. Det här är din stund så ta vara på den! Nya regler ska styra politikers besök på skolor
NYHETER 2024-02-28 KL. 16:00
Premium

Nya regler ska styra politikers besök på skolor

Fler tillfällen ges för partier i Kungsbacka

TV-klipp och nyheter

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Stor ökning – allt fler brottsoffer söker hjälp

Stor ökning – allt fler brottsoffer söker hjälp

Antalet personer som vänder sig till Brottsofferjouren i Kungsbacka har ökat med över 50 procent. Det är främst via polisen som kontakten förmedlas. Enligt Ulla Johansson, ordförande i Brottsofferjouren Kungsbacka, och Kungsbackas kommunpolis Jenny Sjöström är det viktigt att utsatta erbjuds stöd. – Det minimerar risken för att man utsätts igen, säger Ulla Johansson.