NYHETER 2022-09-02 KL. 12:55

Ny organisation planeras för nya arenan

Av Johanna Simonsson

Den nya jättearenan på Inlag kommer ha ett publiktak på 2 500 för idrottsevenemang och 3 500 för event så som konserter. Planen är ha evenemang som fyller arenan 35 gånger per år. För att klara detta rent praktiskt vill kommunen starta en evenemangsorganisation.
– Det blir ju ganska mycket mer än publikkapaciteten på Kungsbacka Teater som är 500 personer. Vi ser att det finns en efterfrågan på evenemang och detta kommer vara det lämpligaste sättet att organisera och drifta arenan på, säger Sofia Rosén, verksamhetschef för Bibliotek, kulturliv & turism i Kungsbacka kommun.

Ny organisation planeras för nya arenan
Den nya arenan ska byggas där konstgräsplanen nära Badhuset ligger i dag. Arkivfoto: Kristian Alm

Det kommer behövas sex stycken tjänster för att drifta arenan. Det kommer vara en arenachef, en evenemangschef, en producent, en evenemangstekniker, en idrottstekniker samt en koordinator som kommer behöva tillsättas.
– Utöver det kommer vi vid det större evenemangen även ta in personal i form av tekniker, säkerhetspersonal och människor som kan jobba i foajén, säger Sofia Rosén.

Tidsplan
Arenans tidsplan har blivit uppskjuten och nu är planen att den ska stå klar år 2027. Men för att hinna planera de stora evenemangen kommer personal behöva tillsättas tidigare.
– Framförallt personen som kommer ansvara för evenemangen kommer behöva rekryteras tre år innan arenan går i drift, så vi får våra 35 större evenemang.

Hur organisationen ska arbeta och se ut är i nuläget inte helt klart. Det är dessutom flera etapper kvar innan arenan står klar.
– Just nu håller vi på att sammanställa lokalprogrammet för arenan och förbereder för projekttävlingen. Vi kommer därefter påbörja arbetet med detaljplan innan vi kan gå vidare med projektering och byggnation.

Utbudet
Sofia Rosén tycker det finns fördelar med att kommunen ansvarar för arenan.
– Vi kan titta på utbudet i Kungsbacka med ett helhets perspektiv. Majoriteten är bolag som hyr in sig men vi kan kompletterar med andra perspektiv och andra föreställningar. På så sätt kan vi ge invånare den breda upplevelsen som vi eftersträvar.

Läs också:
Tävling kan avgöra arenans innehåll
Sofia Rosén är verksamhetschef Bibliotek, kulturliv & turism i Kungsbacka. Foto: PrivatSENASTE TV-NYHETERNA

Risk för ras – vägsträcka måste flyttas
NYHETER 2023-05-30 KL. 07:42
Premium

Risk för ras – vägsträcka måste flyttas

Sjönära villa mest uppmärksammad
KULTUR & NÖJE 2023-05-29 KL. 20:00
Premium

Sjönära villa mest uppmärksammad

Konstnärer ställer ut vid Tjolöholm i sommar
NYHETER 2023-05-29 KL. 18:00

Konstnärer ställer ut vid Tjolöholm i sommar

Sjuka träd ska fällas vid Stadshuset
NYHETER 2023-05-29 KL. 14:00

Sjuka träd ska fällas vid Stadshuset

Butikslokaler till salu i centrala Kungsbacka
NYHETER 2023-05-29 KL. 11:45
Premium

Butikslokaler till salu i centrala Kungsbacka

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Dyrare pendla till övriga Halland

Dyrare pendla till övriga Halland

Från i april gjorde Hallandstrafiken om zonsystemet kraftigt. Det innebar en förenkling och billigare resor för många hallänningar. Men för kungsbackabor som pendlar söderut kan det bli tusentals kronor dyrare varje år.