KULTUR & NÖJE 2023-01-10 KL. 19:30

Kultbandet turnerar igen - spelar i Kungsbacka

Av Ronny Karlsson

1980 uppträdde de i tv-programmet Måndagsbörsen och blev rikskändisar över en natt. Drygt 40 år senare har Noice gjort comeback och i höst kommer de till Kungsbacka.

Kultbandet turnerar igen - spelar i Kungsbacka
Tonårsdrömmar var debutskivan för Noice. Foto: Pressbild.

TV-klipp och nyheter

Tonårskillarna från Gustavsberg blev stora stjärnor och turnerade intensivt. Allt skedde väldigt snabbt och när bandet slog igenom var sångaren Hasse Carlsson bara 15 år. Bandet släppte sin första skiva "Tonårsdrömmar" redan 1979, men det var via spelningen i Måndagsbörsen 17 mars 1980 som det hela tog riktig fart.
Därefter väntade kaosartade spelningar där väldigt många ville se det unga bandet. På flera platser satte man nytt publikrekord.

Bandet släppte flera skivor i början av 80-talet, men populariteten dog ut och för två av medlemmarna, Hasse Carlsson och Freddie Hansson började problemen med droger.
De båda gick bort i början av 2000-talet i sviterna av sitt missbruk och de försök med en återförening av bandet, med en del nya medlemmar, fick lite uppmärksamhet.

Men under de senaste åren har intresset för bandet kommit tillbaka. SVT visade en dokumentär om bandet och den har haft miljonpublik, och dessutom sattes det hösten 2020 upp en rockmusikal med bandets musik i Stockholm.
Kommande höst väntar en turné för bandet, där originalmedlemmarna Peo Thyrén, bas och sång, och Robert Klasen, trummor, finns med. Sångare i bandet är numera Charlie Grönvall, som spelade Hasse Carlsson i rockmusikalen som hyllats av recensenter. Grönvall spelar även gitarr och på keyboard finns numera John Persson.

Före jul släpptes ny musik i form av låten "Vi höjer ett glas", som handlar om att minnas vänner och släktingar som inte finns kvar i livet.
- Vi tyckte att det skulle vara kul att göra låten som en durett och då kom någon med idén att vi skulle ta in Charlie Grönvall, säde Peo Thyrén i samband med det skivsläppet.

21 oktober är det dags för Noice att spela på Kungsbacka teater och publiken kan räkna med en hel del nostalgi när låtar som "Television" och "En kväll i tunnelbanan" spelas.


TV-klipp och nyheter

BLÅLJUS 2024-04-17 KL. 12:45
Premium

"Jag är inte en kaninkokerska"

Kvinan åtalas för ofredande efter Tindermöte

Hackspettdispens för Onsalavägen
TRAFIK 2024-04-16 KL. 16:00
Premium

Hackspettdispens för Onsalavägen

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | KONST 2024-04-17 KL. 19:00
Målar med händerna
Premium | NYHETER 2024-04-17 KL. 14:30
Får inte pengar för inställd resa
Premium | BLÅLJUS 2024-04-17 KL. 12:45
"Jag är inte en kaninkokerska"

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse Kronér gör sin egen grej och bjuder in favoritartisterna till sköna kvällar på Tjolöholm.